Tangsham din China, deposedat de titlul de „oraș civilizat” după ce patru femei au fost atacate de un grup de bărbați

Ultima actualizare: 22-06-2022 22:20
China, Shanghai
Profimedia

Un oraș din nordul Chinei a fost deposedat de un titlu onorific național, în urma unui atac care a vizat patru femei la un restaurant.

Biroul de civilizație al comitetului central al Partidului Comunist din China a anunțat miercuri că va înlătura orașul Tangsham de pe lista „orașelor naționale civilizate”, cea mai înaltă recunoaștere pe care o poate primi un oraș chinezesc.

„Onoarea unui oraș civilizat aparține tuturor cetățenilor și nu poate fi mânjită sau profanată,” potrivit China City News, citată de The Guardian.

„Tangshan nu a arătat în mod clar căldura unui oraș [civilizat]”

„Când s-a confruntat cu atâtea probleme, Tangshan nu a arătat în mod clar căldura unui oraș [civilizat],” au spus jurnaliștii chinezi.

Atacul asupra celor patru femei de către un grup de bărbați pe 10 iunie a șocat toată țara și a stârnit o conversație online în rândul chinezilor despre violența împotriva femeilor. Nouă bărbați au fost arestați pentru asalt de atunci și cel puțin cinci oficiali ai poliției locale au fost investigați în ultimele 24 de ore în legătură cu incidentul.

Tangsham a fost onorat cu titlul de „oraș civilizat” de patru ori consecutiv, ultima dată în 2020.

Cum este oferit titlul de „oraș civilizat” în China

Titlul a fost înființat în 2005 și este oferit o dată la fiecare trei ani. Aproape jumătate din cele 600 de orașe, județe și orășele ale țării au primit titlul până la sfârșitul anului trecut.

Orașele sunt judecate pentru nivelul dezvoltării lor generale, mediul lor înconjurător, precum și atractivitatea lor pentru oamenii din exterior. Evaluarea se face prin inspecții de către guvernul central, iar titlul este revizuit o dată la trei ani.

Atacul de la începutul lunii iunie a adus orașul Tangshan în centrul atenției naționale. În ultimele zile, presa chineză a raportat că unul dintre acuzați – al cărui nume de familie este Chen – a fost implicat în trecut în alte cazuri penale, inclusiv în spălare de bani.

Dezvăluirea a determinat comitetul local de partid al orașului să ceară ca incidentul să fie investigat „în profunzime pentru a afla ce oficiali guvernamentali au avut interese și relații cu Chen și alți [suspecți]”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO