Sute de cadre medicale italiene, suspendate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19
Direcția de Sănătate Publică din Milano a trimis scrisori către 120 de medici și 300 de asistente pentru a-i informa că nu mai au drept de practică, după ce au refuzat vaccinul anti-Covid.
Notificări similare ar urmă să ajungă la alte 3 mii de cadre medicale. Încă din iulie, Guvernul Draghi le-a cerut imperativ să se imunizeze, iar de curând, șeful Guvernului a dat de înțeles că ia în calcul obligativitatea vaccinării pentru întreaga populație.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
70% dintre adulții italieni sunt deja vaccinați. La polul opus se află Bulgaria, cu doar 20% dintre cetățeni imunizați.
La fel ca Italia ori Franța, și Grecia a impus vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale: cadrele medicale și angajații din sectorul ospitalității. În pofida unor proteste sporadice, în Grecia, campania de imunizare avansează. Este de mare ajutor și implicarea bisericii ortodoxe.
„M-am vaccinat pentru că părintele Andreas ne-a convins. E foarte respectat aici în Archanes și m-am lăsat înduplecat de dragul nepoților. Nu mai suport să mă tem să-i îmbrățișez”, a explicat Michalis Vardakis, localnic.
„Nu există altă soluție în afara vacccinului pentru a contracara această molima care face ravagii. Vaccinul e singura ieșire și, ca om al Bisericii, m-am gândit că trebuie să-i sprijin și să-i încurajez pe oameni”, a mărturisit preotul Andreas Kaliontzakis.
Inițiat în Creta, proiectul centrelor de vaccainare de lângă Biserici urmează să se extindă la nivel național.
„Punctul de vaccinare de la Biserica Sfintei Fecioare din Archanes este un act de înalt simbolism, arătând că Biserica, această entitate socială și spirituală vitală din țară noastră, susține eforturile naționale de vaccinare”, a declarat dr. Nikos Tzanakis, profesor de pneumologie.
Exemplu de „așa nu” este în schimb Bulgaria, țară din Uniunea Europeană care stă cel mai prost la capitolul vaccinare anti-COVID. Unitatea de Terapie Intensivă a spitalului din Veliko Tarnovo are toate paturile ocupate, pacienții fiind toți nevaccinati.
Doar 20% din 7 milioane de bulgari s-au vaccinat până acum, chiar dacă Sofia a raportat 19 mii de decese, ocupând locul al treilea în clasamentul mortalității COVID, după Cehia și Ungaria. Dar nici măcar aceste statistici sumbre nu-i conving pe bulgari să facă injecția.
„Nu sunt vaccinată, nu cred că vaccinul este eficient”, a spus Krasimira Nikolova, protestatară din Bulgaria.
„După pararea mea, campania de vaccinare lasă de dorit, statul nu s-a prea implicat. La urechile oamenilor au ajuns tot felul de păreri. Sunt și doctori care declară că vaccinul e periculos. Asta a deraiat campania”, a spus Yordanka Minekova, asistentă a spitalului public Veliko Tarnovo.
Tulpina Delta a lovit dur și Bulgaria, care înregistrează în acest moment o medie de 1500 de cazuri noi pe zi, dar și zeci de decese.
Începand de miercuri, restaurantele și terasele din Bulgaria au din nou programul limitat până la ora 22. Cluburile de noapte au fost închise, iar sălile de spectacol funcționează la jumătate din capacitate.