Surse RIA: Vladimir Putin va candida la preşedinţie ca independent
Vladimir Putin va candida din nou la preşedinţie, de data aceasta ca un candidat independent cu o bază largă de susţinere, dar nu pe lista unui partid, a anunţat sâmbătă agenţia RIA, susţinută de stat, citând doi parlamentari pro-Kremlin de rang înalt.
Vladimir Putin, care se află la putere fie ca preşedinte, fie ca prim-ministru de peste două decenii, a anunţat recent că va candida pentru un nou mandat de şase ani, în martie anul viitor, în cadrul unor alegeri pe care cel mai probabil le câştiga confortabil în lipsa unei competiţii politice reale, scrie Reuters, conform News.ro.
El nu va mai candida însă din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, chiar dacă are sprijinul total al acestuia, ci va candida independent, a declarat Andrei Turceak, un oficial de rang înalt al partidului, citat de RIA.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Serghei Mironov, politician de rang înalt în cadrul partidului Rusia Justă, care de asemenea îl susţine pe Putin, este şi el citat de RIA afirmând că Putin va candida ca independent şi că vor fi strânse semnături în sprijinul său.
Pentru Putin, în vârstă de 71 de ani, alegerile sunt o formalitate: cu sprijinul statului, al presei de stat şi aproape fără opozanţi în publicului larg, este sigur că va câştiga.
Susţinătorii lui Putin spun că acesta a restabilit ordinea, mândria naţională şi o parte din influenţa pe care Rusia a pierdut-o în timpul haosului provocat de prăbuşirea Uniunii Sovietice şi că războiul său din Ucraina - ceea ce Putin numeşte o „operaţiune militară specială” - este justificat.
O reprimare de ani de zile a opozanţilor şi a criticilor, susţinută de noi legi radicale privind „ştirile false” şi „discreditarea armatei”, a făcut ca criticii şi opozanţii războiului să fie condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea sau să fugă în străinătate, pe măsură ce spaţiul pentru disidenţă s-a redus constant.
Sursa: News.ro
Etichete: alegeri prezidentiale, vladimir putin, candidatura,
Dată publicare:
16-12-2023 12:54