Suedia înăspreşte restricţiile legate de coronavirus, pentru a evita un al treilea val de pandemie

Cum a reușit Suedia să aibă cea mai mică rată a mortalității fără să impună carantină
StirilePROTV

Suedia a anunţat că restaurantele şi cafenelele se vor închide începând din 1 martie la ora 20:30, indiferent dacă vând alcool sau nu, ca parte a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

Guvernul a anunţat că va propune ca restaurantele şi cafenelele să se închidă de la ora 8:30 p.m., începând din 1 martie. Măsura se adaugă interdicţiei în vigoare, de a nu mai servi alcool după ora 8:00 p.m.

Numărul persoanelor care vor putea intra în magazine şi malluri va fi restricţionat mai mult, detaliile urmând să fie anunţate ulterior.

”Situaţia din Suedia este gravă, avem o răspândire mare a infecţiilor, iar ritmul este în creştere. Vom putea evita un al treilea val dacă vom păstra distanţa”, a declarat premierul Stefan Lofven într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Acesta a mai spus că vor fi suspendate pe termen nedefinit toate competiţiile sportive care sunt sub nivelul de elită, precum şi pentru copiii născuţi înainte de 2006.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Îngrijorările cu privire la un posibil al treilea val de pandemie au crescut în Suedia, în ultimele săptămâni, din cauza numărului mai mare de infecţii noi, deşi decesele au scăzut semnificativ.

Suedia a înregistrat miercuri 5.371 de cazuri noi, cea mai mare creştere zilnică de la începutul lunii ianuarie.

Marţi, Agenţia pentru Sănătate a avertizat că varianta britanică a noului coronavirus, considerată a fi mai infecţioasă, a preluat treptat rolul dominant în Suedia.

Câteva dintre cele mai mari regiuni din Suedia au întărit, de asemenea, recomandările pentru utilizarea măştilor în magazine, la locurile de muncă şi în transportul public.

Miercuri, parlamentul suedez a îndemnat ca toţi oamenii din clădire să poarte măşti, fiind pentru prima dată când a fost emisă o astfel de recomandare în timpul pandemiei.

Această recomandare este în contradicţie cu reticenţa trecută a agenţiei pentru sănătate de a susţine în general astfel de măsuri, din cauza dovezilor limitate referitoare la eficacitatea acestora.

Guvernul de centru-stânga a înăsprit treptat restricţiile de la sfârşitul anului trecut, după ce a menţinut deschise majoritatea şcolilor, restaurantelor şi afacerilor pe parcursul pandemiei, bazându-se în primul rând pe măsuri voluntare.

Suedia, o ţară cu 10 milioane de oameni, a înregistrat 12.793 de decese din cauza Covid-19. Rata mortalităţii pe cap de locuitor este mult mai mare decât cea a vecinilor nordici, dar mai mică decât în ​​mai multe ţări din Europa care au optat pentru blocaje.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Nelu Tătaru: „Întreaga Europă se pregăteşte de valul trei. Cred că nici noi nu o să scăpăm”
Nelu Tătaru: „Întreaga Europă se pregăteşte de valul trei. Cred că nici noi nu o să scăpăm”

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că întreaga Europă se pregăteşte de al treilea val al pandemiei COVID-19 şi, în opinia sa, nici România nu va scăpa de acesta.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.