SUA, îngrijorate de trupele rusești concentrate la granițe. În Ucraina s-au reluat luptele

Dată publicare: 01-04-2021 10:34
Dată actualizare: 01-04-2021 10:58


SUA sunt îngrijorate de trupele rusești concentrate la granițele UE. Un general din Pentagon și-a sunat omologii ruși

Trupe rusești s-au concentrat de-a lungul frontierei Ucrainei și în Crimeea, iar Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea în mod oficial.

Generalul Mark Milley, șeful operațiunilor aliaților din regiune, a discutat cu alți doi generali ruși pe această temă, Valery Gerasimov, șeful statului major al forțelor armate ruse și cu comandantul forțelor armate din Ucraina, Ruslan Khomchak, relatează publicația The Moscow Times.


Între timp, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, l-a sunat pe șeful biroului prezidențial al Ucrainei, Andriy Yermak, pentru a-l asigura de sprijinul Washingtonului.

„Suntem îngrijorați de escaladările recente ale agresiunii rusești în estul Ucrainei, inclusiv încălcările armistițiului din iulie 2020, care au dus la moartea a 4 soldați ucraineni pe 26 martie și rănirea altor doi", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

„Acțiunile destabilizatoare ale Rusiei subminează descreșterea tensiunilor realizate printr-un acord intermediat de OSCE în iulie anul trecut” a mai spus el.

Kirby a precizat că armata SUA era la curent cu rapoartele ucrainene referitoare la mișcările trupelor rusești la granițele țării.

„Discutăm cu aliații NATO despre îngrijorările noastre cu privire la această creștere a tensiunilor în încălcările încetării focului și a tensiunilor regionale” a mai spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO