Un bărbat din SUA a dezvoltat o erupție severă pe piele, după ce s-a vaccinat cu serul de la Johnson & Johnson

Dată publicare: 01-04-2021 10:06
Dată actualizare: 01-04-2021 10:36


johnson & johnson

Un bărbat din Virginia, SUA, în vârstă de 74 de ani, a dezvoltat o erupție severă care s-a răspândit pe întregul său corp după ce s-a vaccinat cu Johnson & Johnson.

Richard Terrell a declarat că a început să aibă simptomele la aproximativ patru zile după ce a primit vaccinul, transmite news.yahoo.com.

„Am început să simt un pic de disconfort la subraț și apoi, câteva zile mai târziu, am început să am mâncărimi, iar pielea mea s-a înroșit”, a spus Terrell pentru WRIC.

Erupția a început să se răspândească pe întreg corpul său, provocându-i umflarea picioarelor și brațelor, pielea începând să i se dezlipească, a spus el.

Potrivit WRIC, erupția l-a determinat pe Terrell să apeleze la un dermatolog, care i-a spus să meargă de urgență la spital.

Terrell a petrecut cinci zile internal într-un spital, unde a primit îngrijiri medicale, medicii efectuându-i o biopsie.

Unul dintre medicii a declarat că a stabilit că vaccinul a provocat o reacție „extrem de rară”. S-a exclus posibilitatea altor infecții virale.

Specialiști susțin că structura genetică a lui Terrell l-ar fi făcut să reacționeze astfel la vaccin.

Medicii au adăugat că experiența lui Terrell nu ar trebui să-i împiedice pe alții să se vaccineze cu Johnson & Johnson, despre care Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA a spus că este sigură și eficientă.

Nu au existat rapoarte similare de reacții severe la vaccinul Johnson & Johnson, care a fost autorizat pentru utilizare în SUA la sfârșitul lunii februarie.

Cei care primesc serul ar trebui să monitorizeze eventualele reacții și să meargă la spital atunci când este nevoie.

Doctorii au mai adăugat că erupția lui Terrell i-ar fi putut pune viața în pericol, dar numai dacă nu ar fi fost tratată.

Sursa: Yahoo News


VIDEO PROTVPLUS.RO