SUA primesc 100.000 de refugiați ucraineni. Ce categorii sunt favorizate
SUA vor primi 100.000 de refugiați ucraineni, număr care se va încadra însă în plafonul deja stabilit pentru anul în curs de 125.000 de persoane. Printre refugiații ucraineni care vor avea întâietate se află cei din comunitatea LGBT și jurnaliștii.
Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ziua 29. Ultimele informații
Statele Unite vor primi până la 100.000 de ucraineni și alte persoane care fug de agresiunea Rusiei, a anunțat joi un înalt oficial al administrației, potrivit CNN.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Pentru a îndeplini acest angajament, luăm în considerare întreaga gamă de căi legale către Statele Unite”, a spus oficialul, care include programul de admitere a refugiaților din SUA, eliberarea condiționată și vize de imigrant și nonimigrant.
Oficialul a spus că Casa Albă nu va trebui să ceară Congresului să extindă plafonul actual al refugiaților anuali – care este în prezent stabilit la 125.000 pentru anul fiscal 2022 – pentru că este mai degrabă un „angajament pe termen lung” și vor exista alte căi de a intră în Statele Unite pentru mulți dintre acei ucraineni.
LGBTQI+, cei cu nevoi medicale și jurnaliștii- favorizați
„Avem încă o capacitate semnificativă în cei 125.000, așa că în prezent nu ne imaginăm necesitatea de a depăși aceasta”, a spus oficialul.
Oficialul a spus că administrația lucrează la extinderea și dezvoltarea de noi programe cu „accent pe primirea ucrainenilor care au membri de familie în Statele Unite”.
Se va pune accent pe protejarea celor mai vulnerabile dintre populațiile de refugiați, inclusiv membri ai comunității LGBTQI+, cei cu nevoi medicale, jurnaliști și resortisanți din țări terțe.
„Deschizându-ne țara acestor persoane, vom ajuta la ameliorarea presiunii asupra țărilor gazdă europene, care își asumă în prezent atâta responsabilitate”, a adăugat oficialul.