SUA au atins pragul de 200 de mii de decese cauzate de COVID-19. Trump: "E un lucru groaznic"
Statele Unite au atins un nou prag sumbru: 200 de mii de decese cauzate de COVID-19. Aproape șapte milioane de americani au luat virusul - nicăieri în lume nu sunt atât de mulți bolnavi.
Preşedintele Trump, care şi-a dat singur nota zece plus pentru felul în care administraţia sa a gestionat criza sanitară, spune că bilanţul deceselor "e un lucru groaznic". Pretinde, însă, că dacă n-ar fi luat cele mai bune măsuri erau acum 2 - 3 milioane de morţi.
Numărul deceselor reprezintă 20 de procente din totalul victimelor făcute de COVID-19 pe glob.
Numai că preşedintele Trump continuă să transmită mesaje false la mitingurile sale electorale; Unde, de altfel, simpatizanţii se înghesuie să-l aclame, dar nu prea sunt văzuţi purtând mască.
Donald Trump, președinte SUA: "Jos pălăria pentru cei tineri, pentru că au un sistem imunitar dat naibii. Practic, virusul nu-i afectează pe niciunul".
Evident, nu este chiar aşa: preşedintele uită să adauge că tinerii pot răspândi virusul la cei mai în vârstă, categoria vulnerabilă, adică.
Joe Biden, candidat la prezidențiale: "Din cauza minciunilor şi incompetenţei lui Donald Trump în ultimele şase luni am asistat la unul dintre cele mai grele tributuri de vieţi omeneşti ale americanilor, din istorie. Trist, dar nu s-a terminat."
Mai mulţi americani au pierit în lupta cu virusul decât pe fronturile a cinci războaie majore – prima conflagraţie mondială, dar și conflictele din Koreea, Vietnam, Irak şi Afganistan. După bolile cardiovasculare şi cancer, Covid-19 este acum a treia cauză principală de deces în Statele Unite.
Este de așteptat că Agenţia de reglementare pentru medicamente şi alimente să publice noi standare pentru aprobarea unui vaccin. Mai riguroase. Fapt care face puţin probabil ca un ser anti-coronavirus să fie disponibil înainte de alegeri, la începutul lui noiembrie, aşa cum vrea Trump.
Jay Varkey, profesor asociat la Emory University: "Cu cât mai repede, cu atât mai bine, ca oamenii să realizeze că vom avea un vaccin abia în 2021, iar introducerea unui vaccin este doar începutul sfârşitului acestei pandemii."
Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor consideră că activităţile obişnuite de Halloween prezintă risc ridicat de transmitere a infecţiei. Aşa că anul acesta nu sunt încurajate colindul din uşă în uşă, portul costumelor şi mai ales petrecerile cu mulți participani.