Studiu: Rata mortalității va fi mult mai mare dacă noul coronavirus se întoarce cu un nou val la iarnă

Ultima actualizare: 14-07-2020 09:44
Coronavirus
Shutterstock

Marea Britanie ar putea înregistra aproximativ 120.000 de noi decese din cauza coronavirusului într-un al doilea val de infecții în această iarnă, spun oamenii de știință, conform BBC.

Solicitați să realizeze un scenariu „rezonabil”, oamenii de știință sugerează că numărul de decese cauzate de coronavirus va fi între 24.500 și 251.000 doar în spitale, iar vârful va fi în ianuarie și februarie.

Până în prezent, au fost 44.830 de decese oficiale în Marea Britanie, dar acest lucru a încetinit cu doar 1.100 în iulie.

Estimarea nu ține cont de carantină, tratamente sau vaccinuri.

Specialitii au mai adăugat: „Riscul ... ar putea fi redus dacă luăm măsuri imediat”.

Raportul, solicitat de consilierul științific principal al Regatului Unit, Sir Patrick Vallance, subliniază că există încă un grad ridicat de incertitudine cu privire la modul în care se va răspândi pandemia coronavirusului în această iarnă.

Dar cercetările sugerează că virusul poate supraviețui mai mult în condiții reci și este mai probabil să se răspândească atunci când oamenii petrec mai mult timp în interior.

Medici vor fi sub o presiune enormă, pe lângă noul coronavirus și gripa sezonieră este extrem de periculoasă.

Serviciul de sănătate este deja grav perturbat în urma primului val pandemic, cu o listă de așteptare care ar putea ajunge la 10 milioane până la sfârșitul acestui an, se arată în raport.

Stephen Holgate, doctor specialist pneumolog de la Spitalul Universitar Southampton NHS Trust, care a prezidat raportul, a declarat: „Aceasta nu este o predicție - dar este o posibilitate. Datele sugerează că decesele ar putea fi mai mari dacă un nou val de Covid-19 va avea loc această iarnă. Dar riscul acestei întâmplări ar putea fi redus dacă luăm măsuri imediat”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO