Statul elen scoate la vanzare o casa bantuita din Atena, intr-o licitatie in stil eBay
Statul elen, criticat pentru ineficienta eforturilor de vanzare a activelor imobiliare, a scos la licitatie o casa darapanata despre care se crede ca ar fi bantuita, intr-o licitatie online in stil eBay, relateaza Bloomberg.
Legenda din jurul casei in ruina de pe strada Smolenski din Atena spune ca fantoma fostului proprietar indeparteaza cumparatorii cu vaietul "casa este a mea".
Guvernul grec refuza sa se lase infricosat, urmand ca imobilul cu doua etaje si un turn, inconjurat de palmieri, sa fie vandut pe 17 septembrie, celui care va oferi mai mult intr-o licitatie organizata pe Internet.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Grecia incearca sa risipeasca criticile ca nu face suficiente eforturi pentru vanzarea unor active imobiliare, in cadrul programului international de salvare de 240 miliarde de euro.
"Bantuie practic bugetul elen. Genereaza zero venituri, nici macar taxe", a spus Andreas Taprantzis, director general pentru proprietati imobiliare la Fondul Republicii Elene pentru Dezvoltarea Activelor.
Vanzarea activelor de stat nu a adus veniturile scontate din cauza birocratiei, scaderii cererii si a opozitiei politice.
Creditorii internationali ai tarii au anuntat ca vor analiza mai atent strategiile folosite de Grecia, la urmatoarea vizita trimestriala de evaluare, din aceasta luna.
Cu peste 70.000 de proprietati, de la o statiune de lux de langa Atena si pana la un service auto iesit din folosinta, activele imobiliare reprezinta jumatate din cele 50 de miliarde de euro pe care Guvernul s-a angajat sa le obtina prin vanzari si privatizari.
In cazul a 1.000 de imobile mici, birouri si locuinte aflate in proprietatea statului, autoritatile au decis ca cea mai buna solutie de vanzare este prin licitatii online, a spus Taprantzis.
De la debutul procedurii in luna iulie, statul a vandut online trei proprietati, pe care a obtinut 7,4 milioane de euro. In aceasta luna urmeaza sa fie scoase la vanzare alte sapte imobile, iar pretul de pornire va fi de 310.000 de euro, in cazul casei din strada Smolenski, construita in anii 1930, si pana la 3,4 milioane de euro in cazul unei proprietati comerciale.
Guvernul tinteste ca vanzarile prin licitatii online sa aduca venituri anuale de 35-50 milioane de euro.