Statul care s-a săturat să fie aliatul Rusiei și care vrea să facă parte din UE. Decizia care va stârni furie la Kremlin
Armenia ia în considerare posibilitatea de a depune o cerere de aderare la UE, a declarat vineri ministrul de Externe, în timp ce ţara sa încearcă să stabilească legături mai strânse cu Occidentul în faţa tensiunilor cu aliatul tradiţional Rusia.
"În prezent, sunt discutate pe larg în Armenia multe oportunităţi noi şi nu va fi un secret dacă spun că printre acestea se numără şi aderarea la Uniunea Europeană", a declarat ministrul de Externe Ararat Mirzoian într-un interviu acordat postului de televiziune turc TRT World cu ocazia unui forum diplomatic care a avut loc în Antalya.
În prezent, Armenia are din iunie 2021 un acord de parteneriat cu Uniunea Europeană, potrivit News.ro.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Erevanul „trage” spre Europa și SUA
De la venirea la putere, în urma unei revoluţii, în 2018, premierul armean Nikol Paşinian (foto articol) a aprofundat legăturile Armeniei cu Europa şi Statele Unite, atrăgând în mod repetat mânia aliatului tradiţional Rusia.
Erevanul a declarat în repetate rânduri că alianţa sa cu Moscova nu se extinde şi la războiul din Ucraina, în timp ce Paşinian a acuzat Rusia că încearcă să-i submineze guvernul.
Armenia acuză, de asemenea, Rusia că nu a reuşit să o apere împotriva rivalului de lungă durată, Azerbaidjanul, care s-a apropiat de Moscova în ultimii ani şi cu care Erevanul are un conflict legat de enclava Nagorno-Karabah.
Sursa: Agerpres
Etichete: Rusia, uniunea europeana, armenia, aliati,
Dată publicare:
09-03-2024 15:08