Statele Unite se apropie de pragul de 200.000 de noi infectări cu SARS-COV-2
Statele Unite se apropie vertiginos de pragul amețitor de 200 de mii de noi infectări cu SARS COV-2 zilnic.
Pentagonul a înăsprit măsurile de precauție în cunoscuta clădire din Washington după ce numărul militarilor infectați cu SARS-COV-2 a trecut de 25 de mii.
Cel mai mare oraș canadian Toronto intră de luni în carantină. Canada a raportat ieri aproape 5000 de cazuri noi de peste 10 ori mai multe decât la începutul toamnei. Avem totuși și o veste bună, medicul american, Anthony Fauci dă asigurări că Moș Crăciun are "imunitate înnăscută" și nu va răspândi virusul.
De 9 luni, Germania era soluţia salvatoare pentru ţările vecine rămase fără locuri liber la terapie intensivă. Însă acum chiar şi performantul sistem medical german începe să fie copleşit. Berlinul tocmai a anunţat un record naţional de 24 de mii de infectări, semn că restricţiile adoptate în urmă cu 3 săptămâni întârzie să-şi arate roadele. Dacă în septembrie Germania avea 267 de pacienţi la terapie intensivă, ieri erau 3.615.
Peste Ocean, Statele Unite au raportat peste 195.500 de noi teste pozitive, a treia zi la rând cu cifre record. Situaţia e cu atât mai alarmantă cu cât americanii deja au pornit pe drumuri pentru obişnuitele reuniuni de familie de Ziua Recunoştinţei.
Primarul oraşului Newark din New Jersey a emis un ordin de carantină pentru 10 zile, măsura urmând să intre în vigoare cu o zi înainte de Ziua Recunoştinţei. Localnicii nu vor avea voie să iasă din case decât în situaţii speciale.
Ras Baraka, primar: ”S-a terminat. Gata! Caput! Suntem terminaţi! Opriţi-vă!”
Frustrarea primarului vine după ce oraşul a ajuns la o rată de infectare de peste 19%, faţă de media statului de 7,7%.
Ras Baraka: ”Toate afacerile se închid. S-ar putea închide şi farmaciile. Totul! Închidere completă.
Trebuie să jucăm în apărare şi fiecare trebuie să-şi facă partea lui!”
Pe de altă parte, în noul set de recomandări, CDC prevede ca studenţii, care de obicei merg la părinţi de sărbători, trebuie consideraţi ca făcând parte din familii diferite. Multe universităţi au decis să-şi testeze toţi studenţii înainte de vacanţă.
David Paltiel, profesor la Yale School of Public Health: ”Tinerii asimptomatici, aşa-numitele surse tăcute, sunt cei care alimentează pandemia. Iar campusurile universitare au datoria să nu trimită această bombă cu ceas în aeroporturi, trenuri ori la mesele de familie.
Ar trebui instituită obligativitatea testării studenţilor înainte de vacanţă?
Categoric. Voluntariatul sună minunat, dar nu dă rezultate”.
În acest timp, la 17 zile după alegeri, Donald Trump continuă să nege realitatea.
Donald Trump: ”Campania electorală, pe care, apropo, am câştigat-o. Vom afla cu toţii asta”.
Preşedintele în exerciţiu nu a acceptat întrebări, însă purtătoarea lui de cuvânt a făcut alte afirmaţii controversate.
Kayleigh McEnany, purtător de cuvând Casa Albă: ”N-ar strica să amintim că nici actualul preşedinte n-a beneficiat de un transfer ordonat al puterii”.
În realitate, Hillary Clinton l-a sunat pe Trump pentru a-l felicita la câteva ore după aflarea rezultatului alegerilor din 2016.
Însuşi Donald Trump declara în ziua învestiturii: ”La fiecare 4 ani, ne întâlnim pe aceste trepte ca să pecetluim un transfer al puterii ordonat şi paşnic. Suntem recunoscători preşedintelui Obama şi Primei Doamne Michelle Obama pentru sprijinul lor graţios de-a lungul perioadei de tranziţie”.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, coronavirus, europa, restrictii, infectari, carantina,
Dată publicare:
21-11-2020 19:27