Soldat ucrainean, pentru CNN: Uciderea soldaților ruși „este ca un sport acum”

Ultima actualizare: 12-05-2022 13:01
Mitralieră

Soldatul ucrainean Volodimir Demchenko a descris uciderea forțelor rusești, într-un interviu pentru CNN, realizat în Novîi Bîkiv, un oraș situat în regiunea Cernihov, la aproximativ 80 de km de capitala Kiev.

Conform CNN, Demchenko a făcut parte din echipajul dronelor care au ajutat cu succes la recucerirea orașului Novîi Bîkiv de sub ocupația rusă.

„Știi, este amuzant să vezi asta... Nu este amuzant, de fapt este foarte ciudat când vezi oameni că sunt uciși, iar tu spui `bine!`”, a declarat Demchenko pentru CNN, citat de Business Insider.

El a adăugat că „este un sentiment foarte ciudat, ca să fiu sincer, dar este ca un sport acum, nu știu”.

„Ei nu au venit la noi cu flori”, a declarat Demchenko pentru CNN, făcând referire la trupele rusești.

„Un bocanc era aici, iar acolo era un alt bocanc, cu un picior”

Deși Novîi Bîkiv a fost eliberat, orașul a rămas cu urme adânci din cauza distrugerilor și a pierderilor pe care le-a suferit în timpul ocupației ruse.

Demchenko a declarat, pentru CNN, că locuința sa a fost lovită de bombardamentele rusești, iar el a supraviețuit pentru că se afla în afara casei în timpul atacului.

Soldatul i-a arătat corespondentului CNN Erin Burnett unde au fost uciși soldații ruși.

„Un bocanc era aici, iar acolo era un alt bocanc, cu un picior. Nu existau cadavre, ci părți de cadavre”, a spus Demchenko.

Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie, iar războiul a făcut, deja, zeci de mii de victime. În ultimele săptămâni, Rusia și-a concentrat atacurile în regiunea estică Donbas, după ce trupele rusești au eșuat în cucerirea Kievului și a altor mari orașe din Ucraina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO