Coreea de Nord a anunţat primul caz de COVID-19. "Cel mai mare incident de urgenţă în ţară"

Ultima actualizare: 12-05-2022 10:14
Coreea de Nord a anunţat primul caz de COVID-19.
Imago

Autoritățile din Coreea de Nord au anunţat, joi, primul caz de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Acest prim caz, depistat în timpul testelor efectuate, duminică, la Phenian pe persoane bolnave şi febrile, corespunde variantei foarte transmisibile Omicron BA.2, a precizat agenţia oficială KCNA.

"A avut loc cel mai mare incident de urgenţă în ţară, cu o gaură în frontul nostru de carantină de urgenţă care a fost păstrat în siguranţă în ultimii doi ani şi trei luni, din februarie 2020", a scris presa de stat, care descris situația drept "o urgenţă naţională gravă".

Nu au fost furnizate detalii cu privire la sursa de infectare.

Informaţia a apărut în timp ce liderul Kim Jong-un prezida o reuniune a biroului politic al Partidului Muncitorilor pentru a discuta despre modul de a reacţiona la izbucnirea acestui prim focar.

Dictatorul s-a angajat să "depăşească" apariţia primului caz de COVID-19 în ţara sa. El a asigurat că va fi instituit un sistem de control de carantină "de urgenţă maximă".

Kim Jong-un a cerut închiderea completă a cartierelor 

"Obiectivul este eliminarea de la rădăcină cât mai curând posibil", a declarat liderul nord-coreean.

Kim Jong-un a cerut un control mai strict la frontieră, precum şi măsuri de izolare, cerând locuitorilor "să prevină complet răspândirea virusului malefic prin închiderea completă a cartierelor din toate oraşele şi judeţele din întreaga ţară".

Toate activităţile productive şi comerciale vor fi organizate în aşa fel încât fiecare unitate de lucru să fie izolată pentru a preveni răspândirea virusului, a adăugat el.

"Ne-a asigurat că, datorită conştiinţei politice puternice a populaţiei [...], cu siguranţă vom depăşi situaţia de urgenţă şi vom reuşi cu proiectul carantinei de urgenţă", a mai informat presa nord-coreeană.

Coreea de Nord şi-a închis complet graniţele de la începutul pandemiei, în 2020, în detrimentul economiei, aminteşte France Presse.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO