Singapore a executat al treilea bărbat în mai puțin de o săptămână. Câți oameni au fost spânzurați în acest an
Distribuie Singapore a executat un bărbat în vârstă de 39 de ani, condamnat pentru trafic de heroină, în cea de-a treia execuție prin spânzurare din acest oraș-stat în mai puțin de o săptămână, potrivit autorităților.
Mohamed Shalleh Adul Latiff a fost condamnat la moarte pentru că a deținut aproximativ 55g de heroină „în scopul traficului” în 2019. Pedeapsa sa a fost executată joi, a precizat Biroul Central pentru Narcotice (CNB) într-un comunicat.
Conform documentelor judiciare, Mohamed Shalleh a lucrat ca șofer de livrare înainte de arestarea sa în 2016. În timpul procesului său, el a susținut că a crezut că livra țigări de contrabandă pentru un prieten căruia îi datora bani, informează The Guardian.
El a devenit al 16-lea deținut condamnat la moarte de când guvernul a reluat execuțiile în martie 2022, după o pauză de doi ani în timpul pandemiei de Covid-19.
Execuția, a cincea spânzurare din acest an, are loc la mai puțin de o săptămână după ce Singapore a executat prima femeie în aproape 20 de ani pentru trafic de droguri, în ciuda condamnării din partea grupurilor de apărare a drepturilor omului.
Saridewi Binte Djamani, o singaporeză în vârstă de 45 de ani, a fost executată, vineri, pentru că a traficat aproximativ 30 g de heroină.
Mohd Aziz bin Hussain, un bărbat în vârstă de 57 de ani, fusese spânzurat cu două zile mai devreme pentru trafic de aproximativ 50g de heroină.
Organizația Națiunilor Unite a denunțat aceste execuții și a cerut Singapore să instituie un moratoriu asupra pedepsei cu moartea.
În ciuda presiunii internaționale tot mai mari pe această temă, Singapore insistă că pedeapsa cu moartea este un factor eficient de descurajare a traficului de droguri.
Bogatul centru financiar are unele dintre cele mai stricte legi antidrog din lume, traficul a peste 500 de grame de canabis sau a peste 15 g de heroină poate duce la pedeapsa cu moartea.