Și-a pierdut familia după prăbușirea unui Boeing 737 MAX. Ce ar fi aflat despre constructor
Un canadian care şi-a pierdut familia în urma prăbuşirii unui Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines a acuzat miercuri constructorul american că a încercat să oculteze defectele avionului, informează joi AFP.
Paul Njoroge şi-a pierdut soţia, cei trei copii şi soacra atunci când avionul Boeing 737 MAX al Ethiopian Airlines s-a zdrobit de sol în Etiopia, la 10 martie, la scurt timp după ce a decolat. Toţi cei 157 de oameni care se aflau în avion au murit.
Bărbatul a depus miercuri mărturie la Washington, în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor, în timpul unei audieri asupra securităţii aeriene.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
"La trei săptămâni de la moartea familiei mele, (....) Boeing a deturnat atenţia de la cauzele fundamentale ale accidentului, care sunt defecţiunile de concepţie la aeronavele 737 MAX şi la sistemul MCAS, şi a început să vorbească despre 'eroarea unui pilot străin'", a declarat Njoroge.
Cele două catastrofe aviatice în care au fost implicate aparate 737 MAX, în Etiopia şi în Indonezia, s-au soldat cu 346 de morţi. Drept cauză a accidentelor este pusă în discuţie o defecţiune la sistemul automat numit MCAS (sistem de augmentare a caracteristicilor de manevrare).
Potrivit lui Njoroge, atitudinea companiei Boeing a deturnat atenţia de la necesitatea de "a corecta adevăratele cauze ale accidentului" şi constituie "o insultă la adresa umanităţii".
În iunie, un politician american a evocat responsabilitatea echipajului în prăbuşirea care a avut loc în Etiopia, acuzaţie pe care preşedintele Ethiopian Airlines a respins-o ca fiind "profund dezinformată".
În momentul prăbuşirii zborului Ethiopian Airlines, piloţii erau deja îngrijoraţi de nivelul de securitate al 737 MAX după accidentul survenit în octombrie 2018 în Indonezia în care a fost implicat un aparat de acelaşi tip aparţinând companiei Lion Air, accident care s-a soldat cu 189 de morţi.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!