Și-a pierdut familia după prăbușirea unui Boeing 737 MAX. Ce ar fi aflat despre constructor

Ultima actualizare: 18-07-2019 10:42
Boeing 737 MAX
CNN

Un canadian care şi-a pierdut familia în urma prăbuşirii unui Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines a acuzat miercuri constructorul american că a încercat să oculteze defectele avionului, informează joi AFP.

Paul Njoroge şi-a pierdut soţia, cei trei copii şi soacra atunci când avionul Boeing 737 MAX al Ethiopian Airlines s-a zdrobit de sol în Etiopia, la 10 martie, la scurt timp după ce a decolat. Toţi cei 157 de oameni care se aflau în avion au murit.

Bărbatul a depus miercuri mărturie la Washington, în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor, în timpul unei audieri asupra securităţii aeriene.

"La trei săptămâni de la moartea familiei mele, (....) Boeing a deturnat atenţia de la cauzele fundamentale ale accidentului, care sunt defecţiunile de concepţie la aeronavele 737 MAX şi la sistemul MCAS, şi a început să vorbească despre 'eroarea unui pilot străin'", a declarat Njoroge.

Cele două catastrofe aviatice în care au fost implicate aparate 737 MAX, în Etiopia şi în Indonezia, s-au soldat cu 346 de morţi. Drept cauză a accidentelor este pusă în discuţie o defecţiune la sistemul automat numit MCAS (sistem de augmentare a caracteristicilor de manevrare).

Potrivit lui Njoroge, atitudinea companiei Boeing a deturnat atenţia de la necesitatea de "a corecta adevăratele cauze ale accidentului" şi constituie "o insultă la adresa umanităţii".

În iunie, un politician american a evocat responsabilitatea echipajului în prăbuşirea care a avut loc în Etiopia, acuzaţie pe care preşedintele Ethiopian Airlines a respins-o ca fiind "profund dezinformată".

În momentul prăbuşirii zborului Ethiopian Airlines, piloţii erau deja îngrijoraţi de nivelul de securitate al 737 MAX după accidentul survenit în octombrie 2018 în Indonezia în care a fost implicat un aparat de acelaşi tip aparţinând companiei Lion Air, accident care s-a soldat cu 189 de morţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO