Semnul că Iranul se pregătește de război. Steagul arborat într-un loc sfânt


Ultimul update: Duminica 05 Ianuarie 2020 12:32
Data publicarii: Duminica 05 Ianuarie 2020 12:19
Categorie: Stiri externe
Steagul arborat de iranieni pe o moschee sfântă

Iranul lansează un avertisment terifiant la adresa SUA, arborând pentru prima dată în istorie "steagul roșu al răzbunării" pe moscheea Jamkaran, ca un simbol al unui "război crâncen" ce va urma, scrie express.co.uk.

Potrivit sursei citate, tensiunile dintre Iran și SUA au ajuns la cel mai ridicat nivel, după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un raid american.

 

Mulți lideri mondiali s-au arătat deja îngrijorați de situație, unii dintre ei vorbind chiar de o destabilizare în Orientul Mijlociu sau de un nou război mondial.

Pentru prima dată în istoria Iranului, un steag roșu a fost arborat pe moscheea Jamkaran, simbolizînd un război crâncen ce ar putea să vină, scrie express.co.uk. Pe steag se puteau citi următoarele cuvinte: "Cei care vor să răzbune sângele lui Hussein."

Un lider al revoluției islamice în Iran, Imam Sayyed, a anunțat, vineri, "o răzbunare severă" ca răspuns la uciderea lui Soleimani.

"Un atac din partea Iranului va fi văzut în următoarele săptămâni, fie acasă, fie în străinătate. Nu există niciun semn privind o ”dezescaladare” a situaţiei în viitorul apropiat. Singura întrebare este cât de puternică va fi răzbunarea și unde se va produce", a amenințat un politician iranian, potrivit Time.

Amenințările lui Donald Trump

 

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat sâmbătă Teheranul că Statele Unite au identificat 52 de situri în Iran şi le vor lovi „foarte rapid şi foarte dur” dacă Republica Islamică atacă personal sau obiective americane.

Unele din aceste situri iraniene „sunt de nivel foarte înalt şi foarte importante pentru Iran şi pentru cultura iraniană”, a precizat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter.

„Statele Unite nu mai doresc ameninţări!”, a atras el atenţia.

Donald Trump a subliniat că numărul 52 corespunde cu cel al americanilor ţinuţi ostatici timp de peste un an cu începere de la sfârşitul lui 1979 în ambasada Statelor Unite la Teheran.

Anunţul făcut de preşedintele Statelor Unite intervine ca răspuns la ameninţările cu răzbunarea formulate de liderii de la Teheran după lovitura americană care l-a ucis la Bagdad pe generalul iranian Qassem Soleimani, şeful Forţelor Quds, însărcinate cu operaţiuni în exteriorul Iranului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

FULLSCREEN
Semnul că Iranul se pregătește de război. Steagul arborat într-un loc sfânt
  • /

Sursa: Express

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33