Șeful unei agenții care a contestat acuzaţiile de fraudare a alegerilor, concediat de Trump
Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi concedierea lui Chris Krebs, şeful Agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, care a contestat acuzaţiile de fraudare a scrutinului prezidenţial aduse de liderul de la Casa Albă.
"Declaraţia recentă a lui Chris Krebs privind securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, deoarece au existat nereguli şi fraude masive", a scris preşedintele Trump pe Twitter.
The recent statement by Chris Krebs on the security of the 2020 Election was highly inaccurate, in that there were massive improprieties and fraud - including dead people voting, Poll Watchers not allowed into polling locations, “glitches” in the voting machines which changed...
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 18, 2020
"Prin urmare, Chris Krebs a fost demis din funcţia de director al agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, cu efect imediat", a adăugat acesta.
La rândul său, Krebs a apelat, de asemenea, la Twitter pentru a respinge afirmaţiile false de fraudă electorală, des promovate de Donald Trump.
Honored to serve. We did it right. Defend Today, Secure Tomrorow. #Protect2020
— Chris Krebs (@C_C_Krebs) November 18, 2020
În calitate de director al agenţiei, Krebs a fost unul din înalţii oficiali americani care a contribuit la asigurarea securizării infrastructurii de votare faţă de riscul unor imixtiunii externe sau a unor fraudelor interne.
Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, susține că rivalul său democrat, Joe Biden, a câștigat agelerile din 3 noiembrie prin fraudarea scrutinului.
"A câştigat doar în ochii FAKE NEWS MEDIA. Nu recunosc NIMIC! Avem un drum lung de parcurs. Acesta a fost un scrutin FALSIFICAT!'', a scris Trump pe Twitter.
Chris Krebs este ultimul oficial concediat de Donald Trump, după înfrângerea în alegeri. Președintele în exercițiu i-a arătat ușa și secretarului apărării Mark Esper, fară prea multe justificări.
Presa a speculat că Trump punea la îndoială loialitatea fostului șef al Pentagonului. De asemenea, la Washington DC sunt zvonuri că ar vrea să-i mazilească și pe șefii FBI și CIA înainte să plece de la Casa Albă, în ianuarie.
La mai bine de două săptămâni de la alegeri, Trump refuză să se recunoască învins. De vreo 10 zile n-a mai participat la evenimente publice.
În afara de critica post-electorală, o coroană de flori depusă de Ziua Veteranilor și remarci privind vaccinul anti-Covid, Trump a stat parcă mai mult pe terenul de golf în ultima vreme.
Potrivit unor surse interne, vine la serviciu în Biroul Oval destul de tărziu, după ce petrece diminețile uitandu-se la televizor.
Contestațiile în justiție sunt respinse una după alta, iar neînțelegerile dintre colaboratorii săi ar fi explodat într-o ceartă în toată legea chiar în încăperea prezidențială de la Casa Albă.
Avocatul personal al lui Trump, Rudi Giuliani, i-a numit mincinoși pe alți sfătuitori ai președintelui în exercițiu, care l-au avertizat că nu poate răsturna rezultatul alegerilor.
În tot acest timp, Biden s-a întâlnit cu experți în securitate și continuă să-și formeze echipă guvernamentală, deși Donald Trump îi blochează accesul la brifingurile serviciilor de informații.
Fostul președinte Barack Obama i-a amintit lui Joe Biden una dintre marile provocări ale administrației sale. Punctată, de altfel, de mai toți observatorii, în special, în ultimele luni de mandat ale lui Donald Trump.
Obama: „Adevărul este că există dezbinări profunde în această țară și ne va lua tuturor mai mult decât nişte alegeri să depăşim aceste dezbinări.”
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!