Ambasadorul SUA: Zilele de corupţie, crimă şi trafic de persoane s-au terminat în România

Ultima actualizare: 17-11-2020 16:38
adrian zuckerman
Getty

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat marți la Iași că „zilele de corupție, crimă și trafic de persoane s-au terminat în România”, făcând referire la „Ziua Z”, când autoritățile române au efectuat sute de descinderi.

Zuckerman a lăufat eforturile Guvernului Orban pentru a asigura statul de drept care, în opinia sa, a fost neglijat în trecut.

„S-a lucrat foarte mult la dezvoltarea statului de drept, care a fost neglijat în trecut. Fără statul de drept nu se poate face nimic. Trebuie să fie lege şi ordine. Ca să fie investitori, trebuie să fie asiguraţi de statul de drept”, a spus jurnaliştilor ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

El a ţinut să precizeze că unul dintre proiectele care au vizat statul de drept a fost lupta împotriva traficului de persoane.

„Am anunţat astă vară cu ministrul Vela şi ministrul Predoiu că o să fie zero toleranţă pentru traficul de persoane. Acum câteva zile a fost cel mai mare număr de arestări în toată ţara (...) ministrul Vela a numit-o 'Z Day'. E foarte important mesajul că nu se tolerează crima de orice fel, mai ales aşa ceva precum traficul de persoane, în România. Trebuie să se înţeleagă că zilele de corupţie, crimă şi de trafic de persoane s-au terminat în România”, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

Oficialul american a adăugat că a avut discuţii cu oficiali români privind construcţia de adăposturi pentru victimele traficului de persoane, dar și asigurarea de consiliere psihologică, asistenţă medicală şi ajutor religios.

„Ca să ajutăm victimele traficului de persoane am vorbit cu noul primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan, Preafericitul Daniel, prim ministrul Orban, să facă cămine pentru victimele traficului unde să fie nu doar un adăpost, dar să şi primească un ajutor medical, psihologic, religios, orice le-ar trebui ca să poată trece de aceste suferinţe groaznice prin care au trecut victimele din cauza acestor criminali. Sper ca astfel de cămine să poată fi clădite în toată ţara, şi la Iaşi şi în alte oraşe unde sunt astfel de victime”, a transmis ambasadorul SUA la Bucureşti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO