Șeful mafiei newyorkeze a murit. „Șarpele” fusese condamnat la 139 ani după gratii


Ultimul update: Sambata 09 Martie 2019 14:15
Data publicarii: Sambata 09 Martie 2019 13:36
Categorie: Stiri externe
Carmine Persico

Carmine Persico, fostul șef uneia dintre cele mai influente grupări de crimă organizată din New York, a murit la vârsta de 85 de ani.

Cunoscut drept „Șarpele”, el fusese condamnat la 139 de ani de închisoare, însă ar fi continuat să coordoneze activitatea grupării chiar dacă se afla după gratii de 33 de ani.

Persico s-a născut în Brooklyn în 1933 și era fiul unui stenograf. În adolescență, el a fost arestat pentru crimă, după ce a bătut un alt tânăr într-un parc din New York. S-a lăsat de liceu și a devenit liderul unei grupări când avea 17 ani, informează BBC News.

Pe parcursul anilor, a ajuns să fie o figură importantă în gruparea de crimă organizată „Colombo” – unul dintre cele 5 clanuri mafiote italiano-americane din New York, iar în anii ’70 ajunsese deja să coordoneze activitate grupării.

În 1986, Rudy Giuliani, actualul avocat al lui Donald Trump și fost primar al orașului New York, a câștigat un caz important, astfel că a reușit să îl trimită pe Carmine Persico după gratii. În instanță, interlopul cunoscut sub numele de „Șarpele” a decis să se reprezinte singur și a fost găsit vinovat că a obținut cu forța milioane de dolari de la companii de construcții și sindicate.

Vedeți imagini cu Carmine Persico din timpul procesului.

„Era cea mai fascinantă personalitate pe care am întâlnit-o în lumea crimei organizate. Era renumit datorită inteligenței sale; deja era o legendă la vârsta de 17 ani. În anumite zone din Brooklyn e considerat erou popular”, a declarat Edward A McDonald, fost procuror federal, pentru New York Times.

Persico ar fi fost implicat în peste 20 de crime comandate sau cerute. De exemplu, în 1961, un polițist l-a găsit în timp ce sugruma un alt bărbat cu o sfoară. Chiar și așa, victima nu a depus plângere, așa că autoritățile newyorkeze n-au putut lua măsuri.

Totodată, el a fost acuzat de viol, agresiune, jaf, deținere ilegală de arme, fiind condamnat la 139 de ani de închisoare. Până la momentul decesului, efectuase doar 33 de ani din sentință. Decesul său a fost cauzat de complicații provocate de diabet.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Șeful mafiei newyorkeze a murit. „Șarpele” fusese condamnat la 139 ani după gratii
  • /

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO