Șeful german al securității cibernetice a fost demis din cauza unor presupuse legături cu Rusia
Germania a decis, marți, să îl demită pe șeful securității cibernetice pe motiv că acesta ar avea legături foarte apropiate cu Rusia.
Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, l-a eliberat din funcție pe șeful securității cibernetice a țării, Arne Schoenbohm (foto articol), sub acuzația că ar avea relații excesiv de apropiate cu Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, potrivit Reuters.
Astfel, lui Arne Schoenbohm i s-a interzis să își continue activitatea în calitate de președinte al agenției federale de securitate informatică (BSI) cu efect imediat, a precizat purtătorul de cuvânt.
Alegeri 2024
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
Diferite instituții media au raportat săptămâna trecută că Schoenbohm ar fi putut avea contacte cu persoane implicate în serviciile de securitate rusești prin intermediul Consiliului pentru Securitate Cibernetică din Germania.
Legături cu o firmă din Rusia, condusă de un fost angajat al KGB
Arne Schoenbohm a fost unul dintre fondatorii asociației, care numără ca membru o companie germană care este o filială a unei firme rusești de securitate cibernetică fondată de un fost angajat al KGB, au scris aceștia.
Însă, asociația consideră că aceste prespuse legături sunt absurde.
Fondat în 2012, Consiliul pentru Securitate Cibernetică din Germania oferă consultanță companiilor, politicienilor și autorităților în materie de securitate cibernetică și se descrie ca fiind neutru din punct de vedere politic.
Demiterea lui Schoenbohm din funcție a fost raportată pentru prima dată de cotidianul german Der Spiegel.
"Contextul nu semnifică în ultimul rând acuzațiile, care sunt bine cunoscute și discutate pe larg în mass-media și care au afectat permanent încrederea publică necesară în neutralitatea și imparțialitatea conducerii funcției sale de președinte al celei mai importante autorități de securitate cibernetică din Germania", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.