Se va rescrie istoria speciei umane? Ne-au mai gasit un stramos!
Cercetatorii si paleontologii au descoperit un nou tip de hominid, necunoscut pana acum. Se pare ca a trait in urma cu circa 40.000 de ani in actuala Siberie. Identificarea s-a facut cu ajutorul unei cantitati mici de ADN extras dintr-un fragment de os.
Bucata de falanga a fost gasita in 2008, intr-o pestera din Denisova, in Muntii Altai. Se pare ca acest tip de hominid a trait in aceeasi epoca cu oamenii de Neanderthal si cu oamenii moderni.
Cercetatorii au explicat in studiul lor, publicat in revista Nature, ca trebuie mers cu pana la un milion de ani in trecut pentru a gasi un stramos comun tipului de hominid descoperit in Denisova, omului modern si omului de Neanderthal, al carui ADN mitocondrial a fost deja analizat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Noul hominid descoperit in Siberia era rezultatul unei migratii a reprezentantilor genului Homo de pe continentul african diferita de cea efectuata de stramosii omului de Neanderthal si de cea realizata de stramosii omului modern (Homo sapiens).
Este posibil ca hominidul descoperit in Siberia sa-l fi cunoscut pe omul de Neanderthal, care, in aceeasi epoca, traia la mai putin de 100 de kilometri de pestera din Denisova, dar si pe cel modern, care a ocupat Muntii Altai in urma cu peste 40.000 de ani.