Scene îngrozitoare. Munți de sânge pentru industria blănurilor: vulpi omorâte cu bare de metal și jupuite uneori de vii

Dată publicare: 07-07-2020 14:38
Dată actualizare: 07-07-2020 14:45
Sursa: Cristian Anton


Muntele de sânge pentru industria blănurilor: vulpi omorâte cu bare de metal și jupuite uneori de vii

Zeci de mii de vulpi moarte formează munți de cadavre și sânge, după ce sunt omorâte cu lovituri de bare de fier în cap sau jupuite uneori de vii pentru industria blănurilor din Asia.

 

Filmările realizate la o fermă din Asia de către activiștii de Humane Society International arată mii de vulpi și câini enot morți și aruncați în grămezi uriașe, scrie Daily Mail.

Animalele ținute îngrămădite în cuști foarte mici sunt bătute cu o bară de metal în cap și jupuite, unele aflându-se încă în viață.

Investigatorii de la Humane Society International au filmat astfel de scene la 11 ferme de producere a blănii, alese la întâmplare în Asia, toate produsele fiind destinate pieței din Marea Britanie.

Prezentatorul TV Chris Packham a descris filmările realizate de anchetatorii HSI ca fiind „scene din iad”.

Vulpile sunt ținute afară, acoperite cu fecale, în rânduri de cuști atât de mici încât majoritatea animalelor se pot mișca doar câțiva centimetri.

De cele mai multe ori, animalele nu primesc nici măcar apă, susțin cei de la HIS.

 

”Nu am văzut niciodată atâta moarte”

 

Când vulpile au vârsta de un an, sunt lovite în mod repetat peste cap cu o bară de metal pentru a le ucide, ceea ce, potrivit Humane Society International, provoacă dureri și vătămări imense, dar nu moarte instantanee.

Animalele sunt apoi jupuite, uneori de vii, iar blana lor este transformată în paltoane de lux, pentru clienții britanici.

Echipa HSI a descris scena ca un „munte de cadavre”.

”Nu am văzut niciodată atâta moarte într-un singur loc. Era un munte de cadavre, trebuie să fi fost zeci de mii de animale aruncate ca gunoaie, ca și cum viața lor nu însemna nimic”, a povestit un investigator.

 

 

Sursa: Cristian Anton, Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO