Mai multe tribunale din Germania, evacuate în urma unor alerte cu bombă

Ultima actualizare: 07-07-2020 14:20
Mai multe tribunale din Germania, evacuate în urma unor alerte cu bombă
Getty

Mai multe tribunale din Germania au fost evacuate marţi în urma unor alerte anonime cu bombă, a anunţat poliţia, transmite AFP.

Forţele de ordine au precizat că angajaţii de la instanţe din oraşele Mainz, Erfurt, Lubeck şi Wolfsburg au fost rugaţi să părăsească "din precauţie" clădirile.

La Mainz, clădirea tribunalului a fost inspectată de câini poliţişti după primirea unor ameninţări pe e-mail. Şedinţele de marţi dimineaţa de la tribunalul din Erfurt au fost suspendate din motive similare.

Nu este cunoscut deocamdată conţinutul ameninţărilor primite.

În aprilie, la Berlin, procesul unui presupus simpatizant al extremei drepte bănuit că a trimis scrisori de ameninţare cu moartea unor politicieni, jurnalişti şi funcţionari publici a fost perturbat de o alertă cu bombă.

Atunci, tribunalul a primit pe fax, chiar înainte de începerea procesului, un mesaj care susţinea că în jurul sălii de audienţe au fost plasaţi explozibili. Potrivit unei surse judiciare, mesajul era semnat "Heil Hitler!". Şedinţa a început cu întârziere, după inspectarea minuţioasă a palatului de justiţie.

Acuzatul, prezentat ca Andre M., în vârstă de 32 de ani, ar fi trimis în 2018 şi 2019 circa 107 scrisori de ameninţare unor parlamentari şi ziarişti, precum şi la tribunale şi comisariate de poliţie, ceea ce a determinat evacuarea mai multor clădiri.

Multe dintre aceste scrisori erau semnate "Ofensiva naţional-socialistă", referire la ideologia nazistă. Procesul acestuia ar urma să se încheie în septembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO