Un șofer a scăpat de amendă, după ce poliția și-a dat seama că fusese mușcat în mașină de un șarpe periculos

Ultima actualizare: 08-07-2020 09:29

Un şofer australian care mergea cu viteză pe autostradă a scăpat de amendă după ce poliţia a constatat că bărbatul se grăbea la spital după ce a fost atacat, în maşină, de un şarpe extrem de periculos, informează DPA.

Bărbatul, identificat doar ca Jimmy, conducea pe autostrada Dawson, la vest de localitatea Calliope în statul australian Queensland când un şarpe brun (Pseudonaja textilis) "furios" i-a alunecat spre picior, a declarat marţi poliţia, transmite Agerpres.

Tânărul de 27 de ani şi-a folosit cuţitul pentru a se lupta cu şarpele care încerca să-l muşte de picioare şi l-a omorât, apoi a condus în viteză spre spital, temându-se că a fost muşcat.

Bărbatul a fost prins conducând cu 123 de kilometri la oră, însă poliţistul care l-a oprit şi-a dat repede seama că explicaţia oferită de şofer nu este una inventată, a precizat poliţia.

Paramedicii veniţi la faţa locului au descoperit că Jimmy nu a fost muşcat, însă "cu siguranţă se afla în stare de şoc din cauza traumei suferite", a precizat poliţia.

Incidentul a avut loc pe 15 iunie, însă poliţia din Queensland a făcut abia marţi declaraţii în legătură cu acest caz şi a distribuit înregistrarea filmată cu camera cu care era echipat poliţistul.

"Cred că m-a muşcat, era în maşină. Îmi poţi simţi inima, prietene", se aude pe înregistrare tânărul, vizibil suferind, adresându-i-se poliţistului şi arătând spre şarpele mort drept dovadă.

Pseudonaja textilis este unul dintre cei mai periculoşi şerpi din lume, cu un venin extrem de puternic, cu acţiune rapidă.

Circa 3.000 de persoane sunt muşcate de şerpi în Australia în fiecare an, însă în medie doar două mor, susţin autorităţile medicale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO