Scenariu sumbru din Vest pentru ucraineni: „Își consumă vara, pierd din ce în ce mai multe săptămâni”
Ucrainenii au atacat, sâmbătă, din nou podul strategic Kerci, care leagă Crimeea de Rusia continentală. Rușii susțin însă că proiectilele au fost doborâte de sistemele antiaeriene.
Și, vineri noapte, forțele Kievului au trimis 20 de drone acolo. Pe de altă parte, avioanele F-16 nu vor apărea mai devreme de vara anului viitor pe cerul Ucrainei.
Asta din cauza unui şir de întârzieri din partea aliaților occidentali în implementarea unui program de instruire a piloților.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ucraina ar trebui să-și asume riscuri mai mari în contraofensiva sa dacă vrea să-și atingă principalul obiectiv strategic - ajungerea pe coasta Mării Azovului, crede analistul militar britanic Michael Clarke.
Michael Clarke, analist militar: „Ucrainenii își consumă vara, pierd din ce în ce mai multe săptămâni. Probabil mai au la dispoziție două luni pentru rezultate cu adevărat importante”.
Occidentul nu s-ar ține de promisiuni
Analistul britanic primește însă o replică tăioasă de peste Ocean, de la un veteran al armatei americane, John Spencer, în prezent președinte al catedrei de studii privind războiul urban de la Modern War Institute.
În opinia acestuia, nicio altă armată nu a fost nevoită să spargă "linii defensive minate atât de extinse" de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Mai mult, Spencer se declară convins că nicio armată occidentală nu ar încerca o astfel de acțiune fără o dotare de 1.000 de ori mai mare.
„Ideea e că Occidentul nu a livrat ce a promis și, mai ales, n-a trimis nici măcar o mică parte din ce are nevoie Ucraina”, pune punctul pe „i” profesorul de la West Point.
Lupte tot mai crâncene pe front
Până una alta, ucrainenii luptă cu ce au. Pe frontul de est, între Bahmut și Toretzk, luptele sunt tot mai încrâncenate. Rușii par să fi primit întăriri și atacă necontenit. Ucrainenii le țin piept cu ajutorul obuzierelor AHS Krab, furnizate de polonezi.
Inamicul este la 10 km departare. Rușii ripostează, timp în care ucrainenii se retrag într-un adăpost săpat în pământ.
Proiectilele rușilor par să nu se mai termine.
Anastasia: „Acum mi-ar placea sa beau un Aperol pe malul marii... Marea Azov...”.
Obuzele cad tot mai aproape de adăpost: „În sfârșit, ai noștri au decis să pună artileria la treabă. Să vedem dacă-i lovește sau nu”.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi in ucraina, vest, contraofensiva,
Dată publicare:
12-08-2023 18:50