Scandal la o scoala musulmana din capitala Suediei. Tratamentul discriminator la care au fost supuse elevele

Ultima actualizare: 08-04-2017 07:17
scoala Al-Azhar diNnStockholm

 Autoritatile de la Stockholm se declara socate de practicile de la scoala Al-Azhar din capitala, care au fost prezentate de un post de televiziune suedez.

 Un videoclip devenit viral pe internet arat a un grup de fete de la scoala privata “Al-Azhar” din Stockholm, care este directionat sa urce in autobuz prin usa din spate, in timp ce baietii folosesc usa din fata. Aceasta practica a fost comentata dur de catre prim-ministrul Suediei, Stefan Lofven, care a declarat ca scoala islamica este ,,dezgustatoare’’ pentru ca promoveaza diferenta dintre sexe in randul copiilor, relateaza Daily Mail.

Cirectorul scolii, Roger Lindquist, a declarat pentru o agentie de stiri suedeza ca nu erau la curent cu asemenea practici si le considera gresite. Scoala a sustinut si o conferinta de presa, in cadrul careia s-a insistat asupra faptului ca Islamul este predat ca materie separata. Cu toate acestea, insa, in momentul in care un jurnalist a dorit sa afle mai mult informatii despre incident de la reprezentantii scolii, el a fost expulzat.

Scoala privata ,,Al-Azhar’’ a mai fost in centrul atentiei dupa ce a divizat elevii in functie de sex in timpul orelor de sport, lucru interzis in Suedia. Autoritatile spun insa ca regulile sunt slave si ar trebui sa existe mecanisme mai clare impotirva discriminarii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO