Saudiții au executat 134 de oameni în 2019. Printre metode, decapitarea și crucificarea
Arabia Saudită a executat 134 de oameni de la începutul acestui an. Printre ei, șase care erau copii în momentul în care au fost arestați. Metodele folosite au fost dintre cele mai barbare, de la crucificări, la decapitări.
Numărul execuțiilor din Arabia Saudită a crescut chiar în contextul în care prințul moștenitor Mohammed bin Salman și-a asumat angajamentul de a reduce numărul de pedepse cu moartea, precizează The Sun.
Un raport prezentat la Geneva, la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, a arătat că încă 24 de persoane sunt în „pericolul iminent” de a fi executate. Printre ele sunt trei copii, importanți politicieni care i se opun prințului moștenitor, clerici și militanți pentru drepturile omului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cel puțin șase adolescenți au fost executați în acest an, după ce au fost arestați pentru presupuse infracțiuni pe care le-ar fi comis când erau copii. De asemenea, au mai fost executate trei femei considerate vinovate de infracțiuni legate de traficul de droguri, infracțiuni care în alte zone ale lumii erau considerate de o gravitate minoră. Cel puțin 58 dintre persoanele executate erau străini, majoritatea fiind acuzați că au răspândit credințele șiite. În rândul acestora se aflau 21 de pakistanezi, 15 yemeniți, cinci sirieni și patru egipteni.
#SaudiArabia continues to use #DeathPenalty as a tool of repression for non-violent and political activities, with children among the many executed. Read our full press release on @unhrcpr side event: https://t.co/IhFAc1UYCt
— DeathPenaltyProject (@DeathPenaltyP) September 13, 2019
ONG-ul The Death Penalty Project, care oferă ajutor gratuit persoanelor din întreaga lume aflate în pericol să fie executate, a organizat un eveniment în care a subliniat caracterul „arbitrar și ilegal” al execuțiilor din Arabia Saudită. De asemenea, organizația a atras atenția asupra abuzurilor la care sunt supuse atât persoanele aflate în detenție, cât și familiile acestora. Experții au fost referire inclusiv la „tortura sistematică a deținuților și procesele evident nedrepte care se termină în condamnări la moarte”.
O execuție în masă a avut loc pe 22 aprilie. 37 de bărbați au fost uciși atunci. Dintre ei, unul a fost crucificat, iar altuia i s-a pus capul într-o țepușă. Cu toții au fost acuzați de „terorism”. Cel puțin unul dintre cadavre a fost expus pentru a servi drept „exemplu” populației.
Cel căruia i s-a tăiat capul se numea Abdulkareem al-Hawaj și a fost arestat în timp ce lua parte la un protest antiguvernamental, când avea 16 ani. A fost condamnat pentru „terorism” în cadrul unui proces pe care organizația Amnesty International l-a catalogat drept „o farsă”.
O altă victimă, Mujtaba al-Sweikat, începea o viață nouă în Statele Unite. Era student la o universitate din Michigan. A fost arestat pentru că a participat la un protest antiguvernamental atunci când avea 17 ani. Tânărul a fost bătut crunt, a fost lovit inclusiv peste tălpi, până a „recunoscut” infracțiunile pe care le-a „comis”.
Condamnarea la moarte a unei persoane care are sub 18 ani este interzisă de legea internațională.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: thesun.co.uk
Etichete: arabia saudita, ONU, abuz, drepturile omului, executare, mohammed bin salman, procese,
Dată publicare:
16-09-2019 11:58