Sandvișuri confiscate la intrarea în Olanda. Șoferii englezi de TIR au aflat pe pielea lor normele Brexit

Ultima actualizare: 13-01-2021 09:34

Vameșii din Olanda au aruncat sandvișurile șoferilor de TIR veniți din Marea Britanie, care tocmai debarcaseră de pe ferryboat, arată imagini difuzate de televiziunile olandeze.

Ofițeri vamali au aplicat prevederi legale post-Brexit, care interzic importurile de carne și produse lactate în UE. Acestea s-ar aplica inclusiv la nivelul obiectelor personale, iar sandvișurile șoferilor erau cu șuncă, relatează publicația The Guardian.

În imagini se pot vedea vameșii în veste reflectorizante care au explicat șoferilor de mașini și camioane aflați în terminalul de feribot Hook of Holland că, după Brexit, „nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa”.

Șoferul cu mai multe sandvișuri înfășurate în folie de aluminiu a încercat să negocieze cu ofițerul. Omul a întrebat dacă poate preda carnea și păstra pâinea. Un ofițer vamal i-a răspuns: „Nu, totul va fi confiscat. Bine ați venit la Brexit, domnule, îmi pare rău.”

Interdicția a intrat în vigoare în ziua de Anul Nou, odată cu încheierea perioadei de tranziție Brexit, Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) declarând că călătorii ar trebui „să utilizeze, să consume sau să arunce” obiectele interzise la frontieră sau până în aceasta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO