S-a intors ca sa isi ajute fratele. George W. Bush l-a criticat dur pe Donald Trump, insa fara a-i rosti numele

Ultima actualizare: 19-02-2016 07:10
George Bush si Jeb Bush

 Fostul presedinte al Statelor Unite George W. Bush a facut campanie in favoarea fratelui sau Jeb Bush, cu un apel catre alegatori de a respinge fanfaronada lui Donald Trump, relateaza Reuters si EFE, citate de Agerpres.

Aparitia fratelui mai mare in timpul campaniei l-ar putea ajuta pe Jeb Bush sa obtina voturile republicanilor in Carolina de Sud, dar exista de asemenea unele riscuri, avand in vedere ca fostul presedinte a lansat razboiul din Irak in 2003, care s-a terminat devenind foarte impopular printre multi americani si pentru care principalul candidat republican Trump a gasit motiv sa-l critice.

Interventia lui George W. Bush, care a stat mai mult in afara politicii dupa ce si-a incheiat mandatul la inceputul anului 2009, a generat urale in mod repetat, timp de 20 de minute din partea celei mai mari multimi de care s-a bucurat Jeb Bush in campania sa, noteaza Reuters.

Fara a-l mentiona pe nume pe Trump, George W. Bush, in varsta de 69 de ani, nu a lasat nicio indoiala ca vorbea despre miliardarul din New York care utilizeaza retorica incendiara la evenimentele din campania sa.

"Acestea sunt vremuri grele si stiu ca americanii sunt suparati, dar nu avem nevoie de cineva in Biroul Oval care se uita in oglinda si ne inflameaza mania si frustrarile", a spus fostul presedinte american.

Adevarata putere, a adaugat el, inseamna provocarile si reusita.

"Puterea nu este retorica goala. Nu este fanfaronada. Nu este teatru. Adevarata putere vine de la integritate si caracter.
si, in experienta mea, cea mai puternica persoana nu este de obicei cea mai galagioasa din camera", a insistat George W. Bush.

Daca prezenta fratelui mai mare il va ajuta pe Jeb Bush, 63 de ani, sambata in alegerile primare republicane din Carolina de Sud ramane de vazut. Jeb este pe locul patru in sondajele din Carolina de Sud, dupa Trump, senatorul de Texas Ted Cruz si senatorul de Florida Marco Rubio, mai noteaza Reuters.

Trump, intr-o conferinta de presa la Charleston mai devreme in aceeasi zi, a continuat cu un flux de insulte indreptate impotriva familiei Bush, insistand ca fostul presedinte poarta o parte din vina pentru atacurile din 11 septembrie 2001.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO