S-a dat liber la bere. Festivalul in care barbatii si femeile beau cot la cot pana cad din picioare
Nemtilor le place berea. Mult. Atat de mult incat au un festival intreg in care singurul scop al celor prezenti este sa goleasca butoaie intregi.
Traditia Oktoberfest a inceput in 1810 pentru a sarbatori casatoria Printesei Tereza a Saxoniei cu Printul Ludwig. Cetatenii orasului Munchen au luat parte la o petrecere organizata pe un camp de la marginea orasului - un loc ce avea sa devina cunoscut drept Theresienwiese, in onoarea printesei.
De ce e insa Oktoberfest in septembrie se intreaba multi? Din motive simple: de vreme. Pentru a profita de vremea mai calduroasa, festivalul incepe mai devreme.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
A inceput pe 17 septembrie si se va termina 3 octombrie, timp in care Munchenul prinde viata ca niciun alt oras din lume. Cel mai mare festival de bere din lume se deschide zilnic la 10 si se inchide 12 ore mai tarziu.
O sticla de bere costa intre 8.70 euro si 9.20. Apa (oare cine se atinge de apa?) costa 7 euro. Intrarea in corturi e gratuita, rezervarile sunt recomandate dar nu necesare.
Chiar daca preturile par piperate, asta nu ii impiedica pe nemti si pe turistii din intreaga lume ce vin la Oktoberfest, sa bea pana cand cad din picioare, asa cum se vede si din imagini.
P.S. Sa nu uitam insa nici de tinute. E acel moment din an in care hainele traditionale intra in actiune.