Berea va curge rauri! Oktoberfest s-a mutat la Bucuresti
Cea mai mare si populara sarbatoare a berii, "Oktoberfest" s-a mutat joi seara la Bucuresti. La fel ca la Munchen, berea a curs rauri.
Reteta e veche de doua secole, iar organizatorii le-au recomandat petrecaretilor sa o bea rapid pentru ca altfel isi pierde prospetimea.
Peste 300 de germani si romani in frunte cu bucatarul sef au dansat si s-au infruptat din carnatii traditionali, ciolanul de porc si covrigii uriasi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Imbracate in "dirndl", frumoasele rochii traditionale germane, ospataritele le-au reamintit mesenilor legea germana a puritatii berii din 1516 : apa, malt, drojdie si hamei. Mai tare si mai acidulata decat cea obisnuita, berea a produs un guler de spuma de doua degete, pe care germanii il numesc "floare."
Au tinut pasul cu berea si acordurile vesele ale muzicii tiroleze, ciolanul de porc, uriasii covrigi bavarezi si carnatii. Pe mese s-au lafait specialitati precum Bratwurst, Land Jager sau Pfaelzer Spiesbraten, precum si strudel de mere cu sos de vanilie, budinca de fructe de padure si turta dulce. Bucatarul-sef, Bernd si-a asumat fiecare specialitate si a stat mai mult printre meseni, decat in bucatarie.
Si daca la Munchen s-au baut sase milioane de litri de bere, la Bucuresti, special pentru acest eveniment au fost adusi din Germania peste 2000 de litri.
Evenimentul a avut loc la cel mai mare hotel de cinci stele din Bucuresti.
In medie, sase milioane de oameni participa la Oktoberfest in fiecare an si dau gata cam tot atatea milioane de litri de bere.