Berea va curge rauri! Oktoberfest s-a mutat la Bucuresti
Cea mai mare si populara sarbatoare a berii, "Oktoberfest" s-a mutat joi seara la Bucuresti. La fel ca la Munchen, berea a curs rauri.
Reteta e veche de doua secole, iar organizatorii le-au recomandat petrecaretilor sa o bea rapid pentru ca altfel isi pierde prospetimea.
Peste 300 de germani si romani in frunte cu bucatarul sef au dansat si s-au infruptat din carnatii traditionali, ciolanul de porc si covrigii uriasi.
Imbracate in "dirndl", frumoasele rochii traditionale germane, ospataritele le-au reamintit mesenilor legea germana a puritatii berii din 1516 : apa, malt, drojdie si hamei. Mai tare si mai acidulata decat cea obisnuita, berea a produs un guler de spuma de doua degete, pe care germanii il numesc "floare."
Au tinut pasul cu berea si acordurile vesele ale muzicii tiroleze, ciolanul de porc, uriasii covrigi bavarezi si carnatii. Pe mese s-au lafait specialitati precum Bratwurst, Land Jager sau Pfaelzer Spiesbraten, precum si strudel de mere cu sos de vanilie, budinca de fructe de padure si turta dulce. Bucatarul-sef, Bernd si-a asumat fiecare specialitate si a stat mai mult printre meseni, decat in bucatarie.
Si daca la Munchen s-au baut sase milioane de litri de bere, la Bucuresti, special pentru acest eveniment au fost adusi din Germania peste 2000 de litri.
Evenimentul a avut loc la cel mai mare hotel de cinci stele din Bucuresti.
In medie, sase milioane de oameni participa la Oktoberfest in fiecare an si dau gata cam tot atatea milioane de litri de bere.