Rusii, depasiti de situatie. Morgile sunt pline cu victime ale incendiilor
Rusii nu mai pot ascunde adevarul: pompierii cer ajutor dupa ce doi dintre ai lor au ars de vii in timpul operatiunilor de stingere a necrutatoarelor incendii, iar morgile sunt pline.
Atat de pline, incat in multe cadavrele sunt depozitate in picioare. Focul continua sa castige teren si ameninta serios un centru nuclear. Unul dintre incendii se aproprie de centrul de la Sarov, aflat la 500 de kilometri est de Moscova, unde sunt fabricate ogive nucleare.
Flacarile au pornit dupa ce un fulger a lovit mai multi copaci si, de doua zile incoace, continua sa avanseze. Ingrijorati de soarta celor 80.000 de oameni care locuiesc in apropiere, cei din Ministerul pentru Situatii de Urgenta au avertizat ca zona este "in pericol".
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
In urma cu doar doua zile, pericolul plana asupra centralei nucleare de la Snejinsk, din Urali, insa focul de acolo a fost stins. Atunci, autoritatile au incercat sa linisteasca populatia.
In ceea ce priveste bilantul victimelor, "opacitatea" este cuvantul de ordine. Daca acum 48 de ore, medicii avertizau ca situatia este aproape catastrofala, acum numarul atacurilor cerebrale a crescut cu 50%, cel al infarcturilor cu 30%, a declarat un medic.
Insa, diagnosticul "insolatie" este interzis. Medicii nu au voie sa semneze astfel certificatele de deces, ca sa tina in frau statisticile. De altfel, de patru zile nu au mai fost comunicate bilanturi oficiale privind numarul victimelor.
Satui de indiferenta autoritatilor, zeci de protestatari s-au adunat la Moscova pentru a cere demisia primarului Iuri Lujkov. Edilul nu si-a intrerupt concediul si s-a intors abia dupa zece zile de la debutul dezastrului.
Pentru 35 dintre demonstranti, manifestatia s-a incheiat rapid, in arest.