Rusia încă nu şi-a retras trupele din Georgia!
Nepăsătoare la corul tot mai ameninţător de critici, Rusia sfidează în continuare comunitatea internaţională şi amână retragerea trupelor ruseşti din Georgia.
Asta deşi preşedintele georgian a semnat şi el astăzi acordul de încetare a focului. În fiecare zi, ruşii recurg la şicane, umilesc civili şi jefuiesc tot ce le iese în cale.
Tensiunea a fost simţitor exacerbată de acordul semnat aseară la Varşovia privind amplasarea în Polonia a unor componente ale scutului american de apărare antirachetă.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Chiar şi la zile bune după aşa-zisul armistiţiu, ziariştii nu au nici ei parte de un tratament mai bun. Nu doar că sunt bruscaţi, ci au parte de gloanţe chiar în timpul transmisiilor în direct. Este cazul unei jurnaliste giorgiene.
Dând dovadă de o remarcabilă stăpânire de sine, jurnalista georgiană şi-a reluat relatarea.
În plan diplomatic, schimbul tăios de replici dintre americani şi ruşi a continuat astăzi în cel mai pur spirit al Războiului Rece, chiar dacă ambele părţi resping comparaţia.
Replica a venit aproape instantaneu din partea omologului său rus, vizitat la Soci de cancelarul german, Angela Merkel.
Oricum, americanii nu s-au mărginit la declaraţii ferme, ci s-au grăbit să semneze aseară, la Varşovia, acordul preliminar pentru amplasarea pe teritoriul Poloniei a zece interceptoare capabile să distrugă în zbor eventuale rachete balistice cu rază lungă de acţiune. Iritaţi vizibil, ruşii au ameninţat Polonia că devine astfel "ţinta prioritară" a unui eventual atac rusesc împotriva scutului.