Rusia aduce 40 de nave de razboi in Marea Neagra. Explicatia autoritatilor ruse pentru decizia luata

29-01-2016 11:53


nave marea neagra

 Capacitatile Flotei ruse din Marea Neagra au fost completate in 2015 cu peste 200 de echipamente militare, inclusiv 40 de nave de razboi si nave auxiliare, a declarat comandantul sef al Flotei ruse din Marea Neagra, amiralul Aleksandr Vitko.

Dintre nave, el a mentionat trei submarine noi diesel-electrice din clasa 'Varsovianka' (Proiectul 636), dintre care primul este supranumit 'gaura neagra', datorita capacitatilor sale de disimulare, doua nave echipate cu rachete, zece ambarcatiuni de lupta si 20 de nave auxiliare.

Submarinele din proiectul 636 (Improved Kilo, potrivit codificarii NATO) apartin celei de-a treia generatii de submarine, cu un deplasament de 2.350 tone la suprafata si de 3.950 sub apa, cu o viteza de 17/20 noduri. Un submarin din aceasta clasa are o autonomie de 45 de ore.

De asemenea, flota rusa cu baza in Crimeea a primit peste 30 de avioane, intre care aparate de lupta multirol Su-30, iar garda de coasta a fost completata cu 140 de vehicule blindate moderne.

Amiralul Aleksandr Vitko a subliniat ca modernizarea capacitatilor Flotei Rusiei din Marea Neagra a permis crearea unei structuri autonome eficiente de lupta. 

"La ora actuala, coasta rusa a Marii Negre este bine protejata pe mare, in vazduh si pe pamant', a adaugat inaltul responsabil militar rus.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO