Raspunsul Rusiei la exercitiile militare NATO din Marea Neagra. Rusii trag cu rachete si munitie reale spre false bombardiere

Ultima actualizare: 15-03-2015 07:05
Exercitiu militar Marea Neagra

Un grup tactic de nave de razboi din cadrul flotei ruse la Marea Neagra a efectuat exercitii in cursul carora au tras cu rachete si munitie reale asupra unor false bombardiere si nave inamice, a anuntat joi un oficial militar rus.

"O nava pe perna de aer din clasa Bora, un cutier din clasa Ivanovet si (alte nave auxiliare) militare au participat la lupte maritime in care au folosit rachete si munitie de artilerie reale asupra unor pozitii care au imitat tinte maritime", a declarat capitanul Viaceslav Trukaciov, seful serviciului de propaganda al flotei.

Echipajele navelor de razboi urmeaza sa desfasoare "in curand" exercitii navale cu sisteme de aparare antiaeriana care vor viza false bombardiere inamice care au patruns, conform scenariului, in regiune.

In cadrul acestor viitoare exercitii, bombardiere de razboi de tip Su-24 din cadrul flotei vor viza nave, iar hidroavioane de tip Be-12 vor lansa tinte pentru nave, a precizat el.

Exercitiile militare rusesti se desfasoara in paralel cu un exercitiu comun NATO la Marea Neagra. Exercitiul NATO, condus de contraamiralul american Brad Williamson, include, intre altele, simulari ale unor manevre antiaeriene si antisubmarin si respingerea unor atacuri din partea unor ambarcatiuni de dimensiuni mici.

Alianta Nord-Atlantica si-a intensificat prezenta in regiune dupa ce Rusia a anexat Peninsula ucraineana Crimeea in martie 2014 si in contextul in care tari din regiune si-au exprimat temerea fata de o incercare de extindere a conflictului din estul Ucrainei din partea Rusiei, acuzata de Occident ca sustine rebeliunea prorusa din Donbas.

Moscova neaga acuzatiile si se declara ingrijorata de "exapnsiunea" NATO la frontierele sale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO