Rusia a lansat racheta nucleară „Satan 2”. Putin: Ar trebui să le dea de gândit celor care încearcă să ne amenințe
Rusia a lansat cu succes racheta balistică supranumită "Satan 2", capabilă să tragă până la 12 focoase nucleare simultan, a afirmat Vladimir Putin.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lansarea rachetei balistice intercontinentale Sarmat va da "de gândit celor care încearcă să amenințe Rusia", a avertizat președintele rus.
Racheta Sarmat (RS-28), supranumită Satan 2, poate zbura 10.000 de kilometri, poate transporta 16 focoase nucleare și are potențialul de a distruge o zonă de mărimea Franței.
Aceasta a fost lansată cu succes de pe cosmodromul Plesetsk din regiunea Arhangelsk, în nord-vestul Rusiei, potrivit agenției de presă de stat ruse RIA Novosti, citată de publicația britanică The Sun.
VIDEO cu lansarea rachetei balistice, AICI
Aceasta a parcurs aproape întreaga lungime a Rusiei, mai mult de 4.500 de kilometri.
Dispozitivil balistic a aterizat în poligonul de testare a rachetelor Kura, în peninsula Kamchatka, în estul îndepărtat al țării, potrivit unor surse din domeniul apărării ruse.
Cel mai îngrijorător este faptul că focoasele separate sunt capabile să se detașeze de racheta principală de 100 de tone înainte de a se deplasa spre țintă cu viteze hipersonice, precizează sursa citată.
Arma ar fi "un cadou pentru NATO și pentru toți sponsorii ucrainismului"
Ministerul rus al Apărării s-a lăudat miercuri cu faptul că racheta intercontinentală Sarmat este capabilă să depășească orice sistem de apărare antirachetă.
"Datorită caracteristicilor de energie-masă ale rachetei, raza de acțiune a echipamentului său de luptă s-a extins în mod fundamental atât în ceea ce privește numărul de focoase, cât și tipurile, inclusiv planoarele hipersonice", a declarat ministerul într-o declarație.
În urma lansării, Dmitri Rogozin, directorul agenției spațiale ruse Roscosmos, a afirmat pe Twitter că această armă este un "cadou pentru NATO și pentru toți sponsorii ucrainismului".
Rusia a anunțat pentru prima dată că testează racheta, supranumită "Satan 2", în octombrie 2017.
La acea vreme, a fost prezentată ca fiind cel mai puternic și mai mortal focos atomic de pe planetă.
Cântărind circa 200 de tone, racheta Sarmat transportă bombe cu 1.000 mai puternice decât cele lansate de SUA asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki din Japonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Racheta, "capabilă să distrugă părți ale Pământului de mărimea Franței sau a Texasului"
Se pare că racheta poate transporta până la 16 bombe separate, ceea ce îi permite să lanseze mai multe bombe nucleare asupra unei zone într-o singură lovitură.
Expertul militar Dr. Paul Craig Roberts a afirmat în mod senzațional că "cinci sau șase" dintre rachetele rusești ar putea distruge întreaga coastă de est a SUA.
Postul de știri rusesc Sputnik a relatat în luna mai că o rachetă RS-28 este "capabilă să distrugă părți ale Pământului de mărimea Franței sau a Texasului".
Pe această bază, s-a raportat că arma ar putea "rade de două ori o zonă de mărimea Angliei și a Țării Galilor".
Sursa: The Sun
Etichete: Ucraina, arme nucleare, valdimir putin, racheta nucleara, sarmat,
Dată publicare:
20-04-2022 18:48