VIDEO: Armata israeliană a lansat un atac aerian asupra Fâșiei Gaza după ce Israel a fost lovit de rachete

Ultima actualizare: 19-04-2022 11:16
Armata Israelului a lansat un atac aerian asupra Fâșiei Gaza
Storyful News & Weather/Youtube

Armata Israelului a lansat un atac aerian asupra Fâșiei Gaza ca represalii pentru un tir de rachetă din această enclavă palestiniană.

Loviturile militare de marți dimineață (19 aprilie) vin în contextul unui weekend de violențe la locurile sfinte din Iersualim, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Luni seară, sirenele de alarmă au sunat în Israel după ce Fâșia Gaza a lansat rachete către teritoriul israelian, care au fost interceptate de sistemul acestora de apărare, conform armatei din Israel.

Israel a anunțat bombardarea unui depozit al Hamas din Fâșia Gaza

 

Apoi, la primele ore ale zilei de marți, Israel a anunțat că a bombardat un depozit de armament al Hamas, mișcarea islamistă care conduce Fâșia Gaza.

Hamas a declarat că a folosit „apărare antiaeriană“ pentru a contracara atacurile.

Mai multe atacuri au avut loc duminică în Israel, în timpul slujbei Paștelui catolic, rugăciunilor pentru Paștele evreiesc ‘Pessah’ și lunii sfinte musulmane Ramadan în Orașul Sfânt al Ierusalimului.

Violență în luna Ramadanului

Începând cu 22 martie, 14 oameni au murit în Israel și 23 de palestinieni au fost uciși în Cisiordania, ca urmare a conflictului din zonă.

În timpul lunii Ramadanului din 2021, manifestaţiile nocturne de la Ierusalim care au degenerat în violenţe pe Esplanada Moscheilor au condus la 11 zile de conflict armat între mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi Israel.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO