Romney sustine ca Iranul este "cel mai mare esec" al lui Obama: "Voi avea o abordare diferita"

Ultima actualizare: 06-10-2012 13:51
Mitt Romney

Candidatul republican la Casa Alba, Mitt Romney, a declarat ca gestionarea dosarului iranian de catre Barack Obama a fost probabil "cel mai mare esec" al acestuia. El a promis o aborare diferita daca va fi ales.

Intr-un interviu acordat duminica postului de televiziune NBC, Romney nu a precizat ce masuri va lua referitor la Iran, in privinta caruia principalele puteri occidentale se tem ca incearca sa se doteze cu arma atomica.

"Este probabil cel mai mare esec (al lui Obama) pentru ca se refera la cel mai mare pericol cu care se pot confrunta America si lumea: Iranul dotat cu arma nucleara", a declarat Romney.

"Presedintele nu a reusit sa ne indeparteze de amenintarea unui Iran dotat cu arma nucleara si, de fapt, Iranul este mai aproape de a avea arma nucleara in prezent decat atunci cand a preluat el functia, in urma cu patru ani", a adaugat candidatul republican.

"Politica presedintelui Obama a fost de a incerca sa se apropie de presedintele (Mahmoud) Ahmadinejad. Aceasta politica nu a functionat, iar rezultatul este ca Iranul este mai aproape de a avea arma nucleara", a continuat Mitt Romney. "Eu voi avea o abordare diferita a acestui dosar (...). Aceasta incepe cu sanctiuni care vor incomoda cu adevarat tara. Acest lucru ar fi trebuit facut cu mult timp inainte", a conchis el.

Iranul este in prezent supus celor mai importante sanctiuni cu care s-a confruntat de-a lungul timpului din partea Statelor Unite si Europei.

Discutiile intre Teheran si tarile occidentale sunt in impas, dar Statele Unite nu au renuntat total la rezolvarea acestui diferend pe care diplomatica. Washingtonul nu va analiza posibilitatea unei interventii armate decat ca ultima solutie. Totusi, potrivit publicatiei britanice Sunday Times, Israelul analizeaza posibilitatea de a lansa impulsuri electromagnetice (IEM) impotriva Iranului pentru a paraliza retelele acestuia de transport si comunicatiile si pentru a opri in acest fel programul sau nuclear.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO