Două prostituate au reușit să fugă și au alertat poliția din Franța. Ancheta a ajuns până în România
O amplă reţea româno-columbiană de prostituţie, care exploata femei pe întreg teritoriul Franţei şi avea baze în România şi la Barcelona, a fost dezmembrată marţi, după circa opt luni de anchetă, a anunţat joi poliţia franceză, transmite AFP.
Trei bărbaţi au fost arestaţi la Montpellier şi Perpignan (sudul Franţei), opt în Spania de către poliţia spaniolă, şi câte unul în Italia şi România, a precizat Elvire Arrighi, şefa Oficiului central pentru combatarea traficului de fiinţe umane (OCRTEH), scrie Agerpres.
Au fost identificate 33 de victime, românce şi sud-americane cu vârste între 20 şi 40 de ani, 'dar credem că există mult mai multe', a adăugat responsabila franceză.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ancheta a început în iunie 2020, după ce două prostituate columbiene au fugit din apartamentul din Montpellier în care erau reţinute. Ele l-au denunţat poliţiei pe gardianul lor, un marocan ce s-a dovedit că lucra pentru două reţele de prostituţie.
Prima reţea, cu baza în România, exploata şase femei în hoteluri din sudul Franţei.
A doua reţea, mult mai importantă şi în fruntea căreia se aflau columbieni, exploata femei originare din Columbia, Paraguay şi Republica Dominicană.
Aceste femei erau atrase în Europa, unde membrii reţelei cu baza la Barcelona le promiteau locuri de muncă, după care le trimiteau în apartamente închiriate peste tot în Franţa, 'din Bretania (vest) până în Haute-Savoie (est), trecând prin sud-vestul şi sud-estul' Franţei, a precizat sursa citată.
Din Catalonia, proxeneţii se ocupau de aceste închirieri pe termen scurt şi gestionau 'vreo 40 de linii telefonice' prin care aranjau întâlnirile cu clienţii racolaţi prin anunţuri pe internet.
Poliţia franceză mai precizează că le-a propus tuturor victimelor 'un ajutor de ieşire din parcursul de prostituţie', printr-un program naţional de primire şi protecţie a victimelor traficului de persoane, care le pune în legătură cu ONG-uri pentru asistenţă psihologică şi administrativă.