Restricții de circulație impuse în Washington, pe fondul asaltului Capitoliului

Ultima actualizare: 06-01-2021 22:53
Capitoliu
Getty

Edilul Washington, Muriel Bowser, a emis un ordin privind impunerea de restricţii de circulaţie în capitala SUA începând cu ora locală 18:00 după ce susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului.

"Astăzi, ordon restricţii de circulaţie în întreg oraşul pentru District of Columbia, începând de miercuri, 6 ianuarie, ora 6:00 p.m. până joi, 7 ianuarie, ora 6:00 a.m.", a scris pe Twitter Muriel Bowser, potrivit Agerpres.

Postul MSNBC a relatat că democrata Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, şi primăriţa Muriel Bowser au cerut Gărzii Naţionale să vină la Capitoliu şi să-i îndepărteze pe protestatari.

Însă Departamentul Apărării din SUA a negat că ar fi primit o solicitare din partea oficialităţilor din Washington D.C. de a desfăşura Garda Naţională la clădirea Capitoliului, a scris pe Twitter un reporter al Washington Post.

Pe de altă parte, un consilier al vicepreşedintelui ales Kamala Harris a declarat, potrivit Reuters, că aceasta se află în siguranţă într-un loc care nu a fost dezvăluit.

Senatorul republican Mitt Romney a apreciat că Trump a provocat "această insurecţie", potrivit unui tweet al unui reporter al publicaţiei The New York Times.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO