Raport guvernamental. Țara europeană care se așteaptă la 85.000 de morți de Covid-19, la iarnă

Raport guvernamental. Țara europeană care se așteaptă la 85.000 de morți de Covid-19, la iarnă
Getty

Marea Britanie se așteaptă la 85.000 de morți din cauza Covid-19 în lunile de iarnă care vin, potrivit unui raport guvernamental care precizează însă că este vorba despre ”un scenariu, nu o previziune”.

 

Grupul de consultanță științifică pentru situații de urgență (SAGE), care ajută autoritățile locale să-și planifice activitatea, a elaborat un raport care înfățișează ”cel mai rău scenariu rezonabil” al numărului de decese cauzate de Covid-19 în lunile de iarnă care vor urma, scrie Daily Star.

Documentul consultat de BBC sugerează că Marea Britanie se va confrunta cu 85.000 de decese odată cu venirea vremii reci, în al doilea val al pandemiei.

Marea Britanie a raportat până acum peste 332.000 de cazuri de Covid-19 și aproape 41.500 de decese.

Citește și
Focar de COVID-19 în Timiș
Record de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore în Ucraina
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Practic, dacă datele din raport s-ar adeveri, numărul de decese din valul al doilea al pandemiei ar reprezenta mai mult decât dublul morților înregistrate până acum.

Raportul precizează însă faptul că școlile vor rămâne deschise, în timp ce măsurile de urmărire a cazurilor, izolare și carantină vor putea opri în proporție de 40% răspândirea virusului.

De asemenea, se afirmă că până în noiembrie „măsurile puse în aplicare vor reduce contactele din afara gospodăriei la jumătate din nivelurile lor normale înainte de martie 2020”.

Potrivit raportului, este posibil ca aceste măsuri să rămână în vigoare până în martie 2021.

Proiecția a luat în considerare persoanele care ar fi fost de așteptat să moară și pentru că au alte boli.

Conform raportului, în Anglia și Țara Galilor ar putea exista 81.000 de decese în plus cauzate de Covid, plus 27.000 de decese din cauze non-Covid.

În Scoția ar putea exista 2.600 de decese directe prin Covid și 1.900 în Irlanda de Nord.

 

Criticii spun că raportul presupune că ”nu am învățat nimic din primul val”

 

Există însă și critici, prof. Carl Heneghan de la Universitatea Oxford spunând că unele dintre ipotezele făcute în această proiecție sunt „neplauzibile”, iar raportul presupune că „nu am aflat nimic din primul val al acestei boli”.

BBC a discutat, de asemenea, cu reprezentanți ai autorităților locale care spun că gama largă de probabilități în cazul deceselor și spitalizărilor face dificilă cunoașterea impactului real al Covid-19 în lunile următoare.

Nigel Edwards, directorul executiv al grupului de consultanță pentru sănătate Nuffield Trust, a declarat că raportul are „game foarte largi” de scenarii care fac „destul de dificil pentru oameni să știe exact ceea ce ar trebui să facă”.

Ca răspuns la raportul scurs vineri în presă, un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat: „În calitate de guvern responsabil, planificăm și continuăm să ne pregătim pentru o gamă largă de scenarii, inclusiv scenariul rezonabil cel mai rău”.

"Planificarea noastră nu este o previziune a ceea ce se va întâmpla. Ea reflectă un guvern responsabil care se asigură că suntem pregătiți pentru toate eventualitățile", a completat acesta.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
România a depășit China la numărul cazurilor de COVID-19
România a depășit China la numărul cazurilor de COVID-19

Sâmbătă, la șase luni și câteva zile de la raportarea primului caz de COVID-19, România a ajuns la un bilanț de 85.833 și a depășit astfel China. Țara în care a izbucnit pandemia a raportat până astăzi 85.022 de îmbolnăviri, scrie HotNews.ro.

Record de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore în Ucraina
Record de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore în Ucraina

Ucraina a raportat un număr record de 2.481 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, după cele 2.438 de cazuri confirmate în ziua precedentă, informează Reuters.

Primul caz de reinfectare cu noul coronavirus în Statele Unite, identificat în statul Nevada
Primul caz de reinfectare cu noul coronavirus în Statele Unite, identificat în statul Nevada

Oamenii de ştiinţă americani au identificat pentru prima dată o persoană din Statele Unite care a fost reinfectată cu noul coronavirus, potrivit unui studiu care nu a fost deocamdată analizat de experţi externi, informează Reuters.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.