Ramasitele unor soldati care au luptat in Doilea Razboi Mondial, descoperite intr-o localitate din Germania. FOTO
Cu ghete, casti de protectie si artileria aferenta, ramasitele unor soldati germani din al Doilea Razboi Mondial au fost gasite in timpul unor sapaturi arheologice.
Pentru multi dintre razboinici, locul in care mor este si locul in care raman ingropati. Insa nu este si cazul germanilor cazuti pe frontul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scrie Daily Mail.
La primele ore ale diminetii de 16 aprilie 1945 un bombardament de amploare a avut loc la Seelow Heights, in Germania. Batalia facea parte din asaltul sovieticilor asupra Berlinului si a durat trei zile. Un milion de soldati ai Armatei Rosii au atacat sub comanda Maresalului Zhukov Portile Berlinului. De partea germanilor erau 110.000 soldati ai Armatei a 9-a. In urma acestui macel peste 12.000 de germani au pierit in razboi.
Pentru multi, acela a fost un capitol inchis. Nu insa si pentru Asociatia pentru Recuperarea celor Cazuti.
Un grup de voluntari din Germania, Rusia, Ucraina, Olanda si Elevtia au pus bazele, in anul 1992, unei asociatii care isi propune recuperarea ramasitelor celor decedati pe campul de lupta. “Ii cautam pe cei fara nume, care zac fara sa fie comemorati in gropile commune ale razboiului sau pe cei despre care se crede ca sunt disparuti”, se arata in descirerea misiunii asociatiei, chiar pe pagina oficiala de prezentare.
Asociatia pentru Recuperarea celor Cazuti, care numara peste 200 de membri, a reusit sa gaseasca prin intermediul cercetarilor efectuate ramasitele mai multor soldati care si-au pierdut viata in timpul luptelor.
Ramasitele mai multor soldati au fost recuperate de la Klessin, Brandenburg, Germania.
German soldiers killed during bloody World War II Brandenburg battle are excavated,still wearing their boots,helmets pic.twitter.com/RsSo0OgKCg
— luqman hakim (@manlukeman) October 2, 2014
“Cautam oameni – frati, surori, copii”, explica reprezentantii asociatiei.
Sursa: Daily Mail
Etichete: ramasite, soldati, arheologi, al doilea razboi mondial, asociatie, sapaturi,
Dată publicare:
02-10-2014 09:59