Putin pune presiune pe armata rusă. Obiectivul care trebuie îndeplinit până la jumătatea lunii octombrie
Uniunea Europeană se angajează să împrumute Ucrainei până la 35 de miliarde de euro pentru a ajuta la reconstrucția economiei și a infrastructurii energetice, lovită sistematic în atacurile rusești.
Anunțul a fost făcut de șefa comisiei europene, care a ajuns astăzi la Kiev.
"A opta mea vizită la Kiev are loc în condițiile în care sezonul rece va începe în curând, iar Rusia continuă să lovească infrastructura energetică a Ucrainei", scria Ursula von der Layen pe Twitter, la sosire.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene: "Mă aflu aici, astăzi, dragă Volodimir, pentru a-ți spune, și pentru a le spune ucrainenilor, că Uniunea Europeană este aici pentru a vă ajuta în această provocare, pentru a menține luminile aprinse, pentru a vă încălzi populația, deoarece iarna este aproape și pentru a susține economia voastră în timp ce luptați pentru supraviețuire.
Mă bucur să anunț că Comisia a adoptat propuneri care vor permite Uniunii Europene să împrumute Ucrainei 35 de miliarde de euro din angajamentul G7".
Este o parte a planului G7 de a aduna 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina pe baza profiturilor viitoare din activele înghețate ale statului rus.
Între timp, Zelesnki susține că presiunea rușilor pe frontul de est s-a redus.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Forțele de apărare ucrainene au reușit să diminueze potențialul de atac al ocupanților în regiunea Donețk (pe frontul de est). Totuși, situația a rămas extrem de dificilă, cu lupte grele în fiecare zi, mai ales în sectoarele Pokrovsk și Kurakhove".
Se întâmplă așa și pentru că forțe importante au fost mutate în regiunea rusă Kursk.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Am reușit deja să redirecționăm aproximativ patruzeci de mii de soldați ruși către această zonă (Kursk)".
Potrivit presei ucrainene, Kremlinul a fixat un obiectiv pentru armata rusă să respingă forțele ucrainene din regiunea Kursk până la jumătatea lunii viitoare și să stabilească o "zonă tampon" în zonele de frontieră din nord-estul Ucrainei până la sfârșitul lui octombrie.
E puțin probail ca armata rusă să atingă aceste obiective atât de repede, consideră analiștii occidentali de la Institutul pentru studierea războiului.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, vladimir putin, Kursk,
Dată publicare:
20-09-2024 20:04