Psihoza ploşniţelor. A apărut o nouă înșelătorie inventată de escroci. Obțineau sume cuprinse între 300 şi 2.100 de euro
Doi bărbaţi au profitat de psihoza ploşniţelor din Franţa şi le-au pe mai multe femei în vârstă să creadă că locuinţele lor sunt infestate de insecte.
Femeile erau convinse că au nevoie urgentă de o dezinsecţie costisitoare. În realitate, acestea erau doar păcălite.
Mai multe persoane vulnerabile au fost victimele acestei înșelătorii. În luna noiembrie, Unitatea de Investigaţii Generale (UEG) a poliţiei a primit nouă plângeri de fraudă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Victimele erau, în general, persoane vulnerabile. Potrivit unui comunicat de presă al poliţiei, cel puţin 48 de persoane înșelate au fost identificate.
Poliția a identificat în acest caz doi escroci care au fost arestaţi. Aceștia vizau femei cu vârste de peste 90 de ani, contactându-le mai întâi telefonic pentru a le informa că există un caz de infestare cu ploşniţe de pat în apropierea locuinţei lor.
Apoi, sub pretextul dezinsecţiei, ei organizau o vizită la domiciliul victimelor. Ei ofereau un spray c sau un unguent ce trebuia aplicat pe piele pentru a ţine la distanţă insectele. În realitate, era doar o cremă banală pe bază de eucalipt. În schimbul „serviciilor” oferite, aceștia primeau între 300 şi 2.100 de euro. Escrocii acceptau doar plăţi cu cardul de credit.
Anchetatorii i-au identificat rapid pe făptaşi şi au stabilit că cei doi aveau o nouă victimă în vizor. Poliţiştii de la Brigada anticriminalitate (BAC) au pus în aplicare un sistem de supraveghere, care a dus la arestarea lor în timp ce plecau de la domiciliul victimei din Strasbourg.
Potrivit poliţiei, cei doi bărbaţi erau cunoscuţi autorităţilor şi pentru alte fraude. Aceştia se prezentaseră pe rând ca acţionând în numele centrului medico-social sau al farmaciei victimelor lor, asigurându-le că respectivele costuri vor fi acoperite integral de Securitatea Socială.