Profetia apocaliptica, veche de 1.300 de ani, ce alimenteaza crimele brutale ale SI. "Musulmanii vor conduce lumea"

Statul Islamic

O veche profetie, romantata acum de militantii Statului Islamic, vorbeste despre o lupta mare intre armata islamica si o "hoarda de necredinciosi", care va avea loc in Siria si care va anunta distrugerea lumii.

Veche de 1.300 de ani, Hadith, care este o colectie de invataturi, fapte si vorbe ale Profetului Mohammed, se refera la o "hoarda" care flutura 80 de steaguri, invinsa de o armata musulmana, in orasul sirian Dabiq. De asemenea, profetia avertizeaza in legatura cu un "Malahim", echivalentul Armageddonului din invataturile crestine, dupa care musulmanii vor fi predominanti si "vor conduce lumea".

Citeste si:

Harta Coalitiei contra SI. Romania, printre tarile care ofera sprijin militar si financiar pentru a distruge "reteaua mortii"

Statul Islamic a arborat steagul negru la 3 km de granita cu Turcia. Folosesc si munitie fabricata in Romania. VIDEO

Citește și
kobane
Primele imagini din "orasul iadului". Analisti: Ocuparea sa de catre jihadisti, o lovitura pentru coalitia condusa de SUA
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Teroristii din Statul Islamic au decapitat al cincilea ostatic. Cine este fostul soldat american, urmatorul pe lista

Profetia este declarata ca fiind o parte fundamentala a ideologiei Statului Islamic si este folosita in recrutarea jihadistilor care sunt facuti astfel sa creada ca vor schimba istoria. Recent, suporterii Statului Islamic au inceput sa compare pe mediile de socializare evolutiile recente din Siria si profetia, avertizand ca "Malahim" se apropie.

Jihadistii spun ca lucrurile s-au intamplat potrivit profetiei si ca acum cred si mai mult in ea, mai ales dupa ocuparea orasului Dabiq, in august, evenimentul constituind cea mai mare motivatie in lupta impotriva Occidentului. Grupul terorist si-a numit ziarul "Dabiq", in articolele acestuia exprimandu-se opiniile extremiste si fiind raportate victoriile.

Militantii par foarte convinsi de validitatea profetiei, unii scriind pe Twitter mesaje de genul: "SUA si aliatii vor pleca din Siria odata ce vor vedea ca atacul aerian a esuat. Aceasta este o promisiune facuta de Dumnezeu si mesagerul sau". Alt militant, din Tunisia, a scris: "Leii islamului au ridicat steagul Califatului in Dabiq. Acum ei asteapta sosirea Armatei Cruciatilor".

Shadi Hamid, de la Institutul Brookings, spune ca Hadith este puternic invocata de Statul Islamic pentru a "ridica moralul". "Majoritatea luptatorilor cred orbeste in acest tip de discurs", a spus Hamid.

Intre timp, SUA isi continua atacurile aeriene in Kobani, unde militantii Statului Islamic se lupta cu fortele kurde pentru a prelua controlul. In mijlocul acestui conflict, presedintele Barack Obama s-a intalnit cu comandantii militari pentru a le marturisi temerea ca doar atacurile aeriene nu sunt suficiente pentru a-i opri pe fanatici. "Dupa cum am spus inca de la inceput, nu este ceva ce poate fi rezolvat peste noapte", a spus Obama.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, amiralul John Kirby, a adaugat: "Atacurile aeriene nu vor rezolva aceasta problema si nu vor salva orasul Kobani. Noi stim asta. Si am repetat-o de nenumarate ori".

Antica Hadith a fost prezentata sub diferite forme in ultimii 1.000 de ani, dar in toate versiunile punctul central a fost batalia dintre armata musulmana si fortele "necredinciosilor". Profetia a jucat un rol mobilizator si in ideologia Al-Qaeda, inca de la incepurile acestei miscari.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"Tata, ma intorc acasa si ne vom razbuna pe Rusia!" Mesajul liderului jihadist din SI, de care se tem rusii si americanii

Unul dintre liderii gruparii Stat Islamic, Tarkhan Batirashvili, de etnie cecena, a amenintat ca Rusia "va fi urmatoarea tinta" intr-o conversatie telefonica, relateaza Bloomberg.

Primele imagini din
Primele imagini din "orasul iadului". Analisti: Ocuparea sa de catre jihadisti, o lovitura pentru coalitia condusa de SUA

Luptatorii gruparii Statul Islamic au lansat miercuri noapte un nou atac asupra orasului sirian Kobane, aflat la granita cu Turcia. Cel putin 21 de oameni au murit in Turcia in cadrul protestelor organizate de kurzi, relateaza Reuters.

"Ce s-a intamplat cu mine de am ajuns aici?" O femeie inrolata in SI povesteste despre experienta traumatizanta traita

Modul de operare al gruparii teroriste auto-intitulate Statul Islamic, crimele comise si violentele practicate au iesit, inca o data, la iveala.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.