Teroristii din Statul Islamic au decapitat al cincilea ostatic. Cine este fostul soldat american, urmatorul pe lista

×
Codul embed a fost copiat

Militantii gruparii care isi spune Statul Islamic revendica decapitarea inca unui ostatic occidental.

Victima lor este de aceasta data britanicul Alan Henning care lucra pentru o organizatie umanitara cand a fost rapit in Siria. Mesajul video, adresat "Americii si aliatilor sai", e realizat dupa acelasi scenariu ca la executiile precedente cand au fost decapitati doi american si un britanic. Alan Henning, de 47 de ani, poarta aceeasi tinuta portocalie, copiata dupa cea a dinutilor de la Guantanamo. Alaturi este calaul lui, imbracat in negru si cu fata acoperita.

SUMARUL EVENIMENTELOR:

-► Alan Henning este al cincilea ostatic occidental executat in acest an de catre jihadisti
-►Barack Obama si David Cameron au condamna "uciderea brutala" a ostaticului britanic

-►Un fost soldat american, convertit la islam, urmatoarea "tinta" a teroristilor ISIL

MAE condamna asasinarea "brutala" a britanicului Alan Henning de catre organizatia terorista ISIL

Citește și
harta SI
Harta Coalitiei contra SI. Romania, printre tarile care ofera sprijin militar si financiar pentru a distruge "reteaua mortii"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

MAE condamna "in cei mai categorici termeni" asasinarea britanicului Alan Henning de catre organizatia terorista ISIL, subliniind necesitatea aducerii in fata justitiei a celor vinovati si precizand ca Romania analizeaza modalitatile concrete prin care poate contribui la eradicarea fenomenului ISIL.

"Ministerul Afacerilor Externe condamna in cei mai categorici termeni asasinarea brutala a cetateanului britanic Alan Henning de catre organizatia terorista ISIL si subliniaza necesitatea aducerii in fata justitiei a celor vinovati. Astfel de acte teroriste si crime abominabile impotriva umanitatii fac si mai necesar angajamentul coalitiei internationale de a lupta impotriva actiunilor teroriste ale ISIL, care reprezinta amenintari grave la adresa securitatii si stabilitatii si afecteaza nu doar regiunea Orientului Mijlociu, ci si spatiul euro-atlantic", se arata intr-un comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe transmite solidaritatea fata de poporul britanic si toata compasiunea catre familia celui disparut. "Romania a exprimat sprijinul politic pentru coalitia internationala anti-ISIL si analizeaza modalitatile concrete prin care poate contribui la eradicarea fenomenului ISIL", se mai arata in comunicat.

Un fost soldat american, convertit la islam, urmatoarea "tinta" a teroristilor ISIL

Urmatoarea victima a teroristilor din Statul Islamic ar putea fi Peter Kassig, un fost soldat american, pus de jihadisti pe lista neagra si prezentat in cea mai recenta inregistrare facuta publica. In varsta de 26 de ani, Peter Kassig, a facut parte din armata Statelor Unite unde s-a inrolat in 2006, iar un an mai tarziu a fost trimis in Irak, relateaza CNN.

Originar din Indianapolis, acesta a parasit armata din motive medicale si a inceput sa studieze stiinte politice, a primit un certificat de voluntar medical in situatii de urgenta, insa a trecut printr-o perioada de depresie dupa ce s-a casatorit si a divortat. In 2012, Peter a luat decizia sa plece in Beirut pentru a acorda asistenta medicala victimelor conflictului din Siria.

In 2013 a pus bazele unui ONG in Turcia, iar, potrivit familiei, a fost capturat de ISIL in octombrie 2013 in estul Siriei. Rudele sale cred ca Peter s-a convertit la islam in timpul captivitatii, primind numele de Abdul-Rahman.

Al cincilea ostatic occidental decapitat in acest an de catre jihadisti

Noua inregistrarea video, neautentificata inca, intitulata "un nou mesaj catre America si aliatii sai", realizata potrivit aceluiasi scenariu ca la executiile carora le-au devenit victime doi americani si un britanic, prezinta presupusa executie prin decapitare a lucratorului umanitar britanic Alan Henning. Alan Henning, imbracat in aceeasi tinuta de culoare portocalie ca a victimelor precedente, spune o scurta fraza, dupa care calaul sau acuza Parlamentul britanic ca este responsabil de moartea sa.

Calaul, a carui voce este modificata electronic, are accent britanic si pare a fi acelasi, potrivit SITE, care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lui septembrie. La sfarsitul inregistrarii video, care dureaza numai un minut si 11 secunde, SI prezinta un alt ostatic american, Peter Kassig. Alan Henning este al doilea britanic decapitat de SI in Siria, dupa jurnalistii americani James Foley, pe 19 august, si Steven Sotloff, pe 2 septembrie, si lucratorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

David Cameron si Barack Obama condamna "uciderea brutala" a lucratorului umanitar britanic Alan Henning

Premierul britanic David Cameron a condamnat vineri seara "uciderea brutala a lui Alan Henning de catre Stat Islamic". "Uciderea brutala a lui Alan Henning de catre Stat Islamic arata cat de barbari si respingatori sunt teroristii", a declarat Cameron, adaugand ca gandurile sale merg catre sotia si copiii lucratorului umanitar britanic.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama a promis ca se va face dreptate dupa uciderea lui Alan Henning relateaza Mediafax, citand AFP. "Impreuna, cu o larga coalitie alcatuita din tari aliate si partenere, vom continua sa actionam in mod hotarat pentru a slabi si a distruge in cele din urma SI", a declarat presedintele american, citat intr-un comunicat.

Inregistrarea video cu decapitarea lui Alan Henning este un nou exemplu al brutalitatii jihadistilor din cadrul SI, a apreciat mai devreme Casa Alba. "Este un nou exemplu clar al brutalitatii acestei grupari si tocmai din acest motiv presedintele a pus in aplicare o strategie pentru a slabi si distruge SI", a declarat Lisa Monaco, consiliera lui Barack Obama in probleme legate de terorism, precizand ca verificari sunt in curs pentru a confirma autenticitatea acestei inregistrari video.

 

Occidentalii decapitati in acest an de gruparea Stat Islamic

Lucratorul umanitar britanic Alan Henning, rapit in decembrie si decapitat vineri, este al cincilea ostatic occidental decapitat in acest an de catre jihadisti din cadrul gruparii Stat Islamic (SI) sau organizatii afiliate la SI.

- 3 octombrie 2014: Gruparea Stat Islamic revendica executia prin decapitare a lucratorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene ale Marii Britanii contra SI in Irak, intr-o inregistrare video intitulata "Un nou mesaj catre America si aliatii sai". Alan Henning, un sofer de taxi originar din Manchester, a fost rapit in decembrie anul trecut in timp ce transporta ajutor pentru o tabara de refugiati sirieni.

- 24 septembrie: Jund al-Khilafah, o grupare algeriana afiliata la SI, difuzeaza o inregistrare video care prezinta decapitarea cetateanului francez Hervé Gourdel, rapit cu patru zile mai devreme la Kabylia (estul Algeriei). Aceasta grupare a amenintat ca il va ucide pe ostatic, un ghid montan in varsta de 55 de ani, daca Franta nu va renunta "in 24 de ore" la atacurile aeriene din Irak.

- 13 septembrie: SI revendica decapitarea lucratorului umanitar britanic David Haines, in momentul in care Statele Unite sunt implicate intr-o vasta ofensiva diplomatica pentru crearea unei coalitii internationale antijihadiste.
Angajat in domeniul umanitar inca din 1999, David Haines a fost rapit in Siria in martie 2013.

- 2 septembrie: SI revendica, intr-o inregistrare video, executia prin decapitare a jurnalistului american Steven Sotloff.
Sotloff ar fi fost rapit pe 4 august 2013 la Alep, in Siria, dar rapirea sa a fost tinuta in secret.

- 19 august: SI afirma, intr-o inregistrare video postata pe Internet, ca l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley, rapit in nordul Siriei in noiembrie 2012.


 
Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Americanii anunta ca l-au identificat in sfarsit pe Jihadi John, teroristul din Statul Islamic care a decapitat 2 jurnalisti
Americanii anunta ca l-au identificat in sfarsit pe Jihadi John, teroristul din Statul Islamic care a decapitat 2 jurnalisti

Serviciile de informatii americane l-au identificat pe asasinul jurnalistilor James Foley si Steven Sotloff, decapitati de grupul terorist sunnit Stat Islamic, anuntul Biroul Federal de Investigatii din SUA (FBI).

Harta Coalitiei contra SI. Romania, printre tarile care ofera sprijin militar si financiar pentru a distruge
Harta Coalitiei contra SI. Romania, printre tarile care ofera sprijin militar si financiar pentru a distruge "reteaua mortii"

Romania poate deveni, o tinta a Statului islamic, avertizeaza analistii, dupa ce autoritatile de la Bucuresti au anuntat ca facem parte din coalitia celor peste 40 de tari care lupta impotriva autointitulatului "Stat Islamic".

Romania, pe harta viitoarelor cuceriri ale teroristilor SIIL.
Romania, pe harta viitoarelor cuceriri ale teroristilor SIIL. "Aceasta este promisiuniunea pe care v-o face Allah"

Cea mai temuta organizatie terorista ar fi inclus si tara noastra printre obiectivele sale, conform unei harti difuzata pe Twitter. Cat de reala e insa aceasta amenintare?

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.