Prințesa Haya ar fi fugit din Dubai pentru un soldat britanic. Cum l-a sfidat pe șeic

Ultima actualizare: 11-07-2019 22:52
Prințesa Haya ar fi fugit din Dubai din cauza unui soldat britanic. Cum l-a sfidat pe șeic - 4
Getty

Apar noi detalii în cazul prințesei Haya, soția șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, emirul Dubaiului, care ar fi fugit în Marea Britanie, temându-se „pentru propria siguranță”.

Potrivit Daily Mail, în centrul divorțului de 5 miliarde de euro ar fi un fost soldat britanic, Russell Flowers, care a fost bodyguardul prințesei.

Mai multe imagini în galeria foto.

Șeicul, unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, este îngrijorat de relația apropiată dintre prințesa Haya – a șasea și cea mai tânără dintre soțiile sale - și Flowers. Potrivit acestuia, cei doi ar fi avut o „legătură inadecvată”, acesta însoțind-o la mai multe evenimente pe parcursul a câțiva ani, iar femeia de 45 de ani i-ar fi oferit presupusului iubit numeroase cadouri, între care și o pușcă de vânătoare de 55.000 de euro.

Surse citate de tabloidul britanic notează că fostul soldat, care a divorțat de soția sa în 2018, a refuzat să comenteze natura relației pe care o are cu prințesa, despre care se crede că s-ar ascunde într-o vilă de 95 de milioane de euro, în apropiere de Palatul Kensington.

„N-am nimic de spus cu privire la acest subiect”, a replicat Russell Flowers, întrebat de jurnaliști cu privire la natura relației pe care a avut-o cu prințesa, în ultimii trei ani.

Nici șeicul de 69 de ani nu a făcut declarații oficiale cu privire la acest subiect, însă a publicat un poem în care vorbește despre „trădare” și despre care mulți cred că este despre soția sa.Cei doi ar fi devenit apropiați în perioada în care el a fost angajat să se ocupe de protecția prințesei.

Ba chiar ar fi însoțit-o în mai multe călătorii în jurul lumii, conform unor surse independente de la Londra și din Dubai. Tabloidul britanic mai notează că relația dintre cei doi ar fi motivul pentru care Haya a fugit din Dubai.

Astfel, prințesa i-ar fi dăruit bodyguardului ei numeroase cadouri scumpe, între care un Range Rover și o pușcă de 55.000 de euro, costume realizate de designeri prestigioși și un ceas. După ce acesta a divorțat de soție, Haya i-ar fi cumpărat chiar și o fermă într-un sat din Newmarket, Suffolk.

Relația lor nu era un secret în anturajul prințesei

 

Sursele citate de Daily Mail mai susțin că toată lumea care se ocupa de protecția acesteia știa de relația sa cu Flowers.

Conform protocolului, prințesa Haya trebuia să fie constant însoțită de doi bodyguarzi, însă în numeroase ocazii ea ar fi cerut să rămână doar cu soldatul britanic.

„Prințesa Haya avea o echipă diferită de a soțului ei, care să îi asigure protecția. În cele mai multe ocazii, era însoțită de doi bodyguarzi, dar ea cerea să rămână doar cu Flowers. Când celălalt pleca, ea nu mai era complet protejată. Echipa de securitate își lua foarte în serios munca și nimeni nu dorea să își piardă jobul, dacă puteau evita să se întâmple ceva rău. Când bodyguardul, îngrijorat, i-a vorbit prințesei despre faptul că încalcă protocolul, l-a concediat și l-a pus să semneze un contract prin care i s-a interzis să vorbească despre asta”, a mai spus o sursă rămasă anonimă.

Prinţesa Haya Bint al-Hussein, în vârstă de 45 de ani, se teme pentru viaţa ei şi ar face demersuri pentru obţinerea statutului de azilant. Prinţesa, care e născută în Iordania şi a studiat în Marea Britanie, s-a căsătorit cu Şeicul Mohammed în 2004, devenind astfel a şasea lui soţie.

Potrivit The Sun, prinţesa a fugit din Emiratele Arabe Unite împreună cu cei doi copii pe care îi are cu şeicul, dar şi cu suma de 31 de milioane de lire şi ar fi depus solicitare de divorţ. BBC scrie că acum ea se ascunde în Londra.

Prinţesa Haya, care a studiat la Oxford în trecut, ar dori să rămână în Marea Britanie. Însă dacă Şeicul Mohammed va cere oficial întoarcerea ei, acest lucru ar putea crea o problemă diplomatică pentru Marea Britanie, care are legături strânse cu Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, ar apărea probleme şi pentru Iordania, pentru că prinţesa Haya este sora vitregă a Regelui Iordaniei Abdullah. Aproape un sfert de milion de iordanieni lucrează în Emiratele Arabe Unite şi trimit bani în ţară, iar Iordania nu îşi poate permite o ruptură în relaţia cu Dubaiul. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO