Primul semn ca Mitt Romney are sanse sa-i ia locul lui Barack Obama: e pazit de Serviciile Secrete

Mitt Romney

Surse din anturajul candidatului republican la alegerile prezidentiale din SUA, Mitt Romney, citate de AP, au declarat ca fostul guvernator din Massachusetts se afla sub protectia Serviciilor Secrete inca de saptamana trecuta.

Acest lucru a fost cerut de stafful lui Romney, a declarat un oficial al administratiei americane, care a mai adaugat faptul ca, dupa ce a fost studiat cazul, s-a constatat ca aceasta cerere indeplineste toate conditiile necesare.

Una dintre aceste conditii era ca respectivul candidat sa aiba sanse mari la alegerile prezidentiale. Astfel, cu ultima victorie din Florida, Mitt Romney este tot mai aproape de a castiga nominalizarea din partea republicanilor, pentru a fi aruncat in cursa prezidentiala. Popularitatea sa a crescut tot mai mult, iar ultimele victorii au creat probleme staffului de campanie, care nu mai facea fata in indeplinirea tuturor conditiilor de securitate.

Pana acum, stafful lui Mitt Romney a platit un fost agent al Servicilor Secrete pentru a se ocupa de protectia candidatului republican, insa, de acum inainte, el va fi supravegheat de doi sau trei agenti profesionisti, potrivit Washington Post.

In mai 2007, cand fostul senator de atunci Barack Obama a fost pus sub protectia Serviciilor Secrete, a fost pentru prima data cand un candidat prezidential era pus atat de devreme sub protectia agentilor secreti. Unul dintre rivalii sai de atunci, Hillary Clinton, beneficia deja de protectie pentru ca avea calitatea de fosta Prima Doamna. In schimb, unul dintre rivalii lui Romney, omul de afaceri Herman Cain, a primit protectie de la Secret Service din noiembrie 2011, insa el a renuntat la candidatura in luna decembrie.

Citește și
Mitt Romney
Lupta stransa in Iowa, intre republicani, in cursa pentru Casa Alba. Mitt Romney castiga cu 8 voturi
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Mitt Romney - victorie importanta in Florida

Republicanul Mitt Romney a facut apel la unitate in partidul sau pentru a castiga alegerile prezidentiale din noiembrie in fata presedintelui in exercitiu Barack Obama, dupa ce a castigat marti seara alegerile primare din Florida, relateaza AFP. "Primarele disputate nu ne vor diviza, ele ne vor pregati si vom castiga", a apreciat Mitt Romney adresandu-se sustinatorilor sai dupa anuntul victoriei sale.

In august, in cadrul conventiei republicane care va desemna oficial candidatul conservator "partidul nostru va fi unit si va avea un bilet castigator pentru America", apreciaza republicanul.

Candidatul si-a consacrat mare parte din mesajul sau pentru a vorbi despre bilantul dezastruos, in opinia sa, al democratului Barack Obama. "Domnule presedinte, ati fost ales ca sa conduceti. Ati ales sa fiti condus iar acum este timpul sa plecati", a spus acesta, parafrazandu-l pe unul dintre parintii Republicii americane Thomas Paine, care a spus "Condu, urmeaza sau da-te la o parte" (Lead, follow or get out of the way).

Romney a castigat in mare masura alegerile primare de marti din Florida, conform predictiilor si primelor rezultate difuzate de presa americana. "Mai raman 46 de state, Donati azi si ajutati-ne sa invingem Obamneycare" a raspuns, la randul sau, pe contul de Twitter Newt Gingrich. Vorbind despre Obamneycare, Gingrich face referire la reforma asigurarilor de sanatate introdusa de Barack Obama si inspirata intr-o anumita masura de cea aplicata de Mitt Romney acum cativa ani in Massachussetts (nord-est) cand era guvernatorul statului.

In cadrul sistemului de desemnare a candidatului republican ce il va infrunta pe presedintele Barack Obama in noiembrie, scrutinul din Florida permite castigatorului alegerilor primare din acest stat sa obtina toate cele 50 de locuri de delegati aflate in joc. In ultimele zile, sondajele l-au prezentat pe Romney drept castigator detasat, cu 11 pana la 15 puncte avans asupra fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor, conservatorul Newt Gingrich.

Ron Paul, un texan cu idei atipice, si conservatorul catolic Rick Santorum se claseaza mult in urma lor, potrivit acestor anchete de opinie. Florida, cel de al patrulea stat cel mai populat din Statele Unite, este indispensabil oricarui republican care aspira la Casa Alba, iar o victorie ar consolida pozitia lui Mitt Romney, candidatul aparatului republican.

Invigorat de victoria din South Carolina de pe 21 ianuarie, Gingrich a pornit cu un avantaj in sondajele din Florida. Dar acest avantaj s-a diminuat, in urma a doua dezbateri televizate care i-au fost defavorabile, in favoarea lui Mitt Romney, care si-a schimbat strategia dupa South Carolina, devenind mai agresiv.

Newt Gingrich declara ca va lupta pana la capat pentru investitura republicana

Republicanul Newt Gingrich a declarat marti seara ca se va lupta pana la final si va castiga investitura pentru a se confrunta cu presedintele Barack Obama la alegerile prezidentiale, in pofida victoriei din Florida a rivalului sau Mitt Romney, relateaza AFP. "Ne vom lupta pentru fiecare stat, vom castiga si voi fi candidatul desemnat la Tampa", oras din Florida unde republicanii se vor reuni in august pentru a desemna oficial candidatul la presedintie, a asigurat Gingrich in fata sustinatorilor sai reuniti la Orlando, in centrul Floridei.

Mai multi sustinatori purtau pancarte pe care era scris "46 de state" pentru a insista asupra faptului ca procesul investiturii republicane de abia a inceput si ca doar patru dintre cele 50 de state ale tarii s-au pronuntat pana acum. Newt Gingrich a obtinut o victorie importanta in primarele anterioare celor din Florida, mai exact in South Carolina, devenind astfel principalul rival al lui Mitt Romney, in pofida candidatului traditionalist Rick Santorum si a lui Ron Paul.

"Este clar acum ca aceasta va fi o cursa in doi, intre liderul conservator Newt Gingrich si moderatul din Massachussetts" Mitt Romney, a prezis Gingrich. Romney a fost guvernator in Massachussetts, un stat din nord-estul tarii cu o orientare politica traditionala de stanga.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Barack Obama:
Barack Obama: "Putem sa restabilim o economie in care toata lumea are o sansa"

O economie care sa aiba aceleasi reguli pentru toata lumea. Reforma sistemului fiscal este prioritatea lui Barack Obama pentru 2012.

Lupta stransa in Iowa, intre republicani, in cursa pentru Casa Alba. Mitt Romney castiga cu 8 voturi
Lupta stransa in Iowa, intre republicani, in cursa pentru Casa Alba. Mitt Romney castiga cu 8 voturi

Mitt Romney a castigat scrutinul republican organizat marti in statul american Iowa cu o diferenta de doar opt voturi fata de urmatorul clasat, Rick Santorum.

Cursa pentru Casa Alba. Donald Trump pleaca din partidul republican ca sa candideze independent
Cursa pentru Casa Alba. Donald Trump pleaca din partidul republican ca sa candideze independent

Magnatul imobiliar american Donald Trump a demisionat din partidul republican pentru a deveni independent. Acest lucru ii va permite sa se lanseze in cursa pentru Casa Alba din 2012 fara a trece prin procesul alegerilor republicane.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.