Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova

Ultima actualizare: 07-03-2020 22:18
coronavirus
Getty

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, revenită sâmbătă din Italia.

Laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) va efectua un test suplimentar de reconfirmare, informează tv8.md.

Pacienta a fost preluată de la aeroport în stare gravă - bronhopneumonie bilaterală, cu insuficienţă respiratorie acută, febră, tuse şi slăbiciune generală - şi a fost internată. Femeia suferă şi de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul doi şi hipertensiune, informează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna-Chişinău, sosită sâmbătă la ora 11:29 să rămână izolaţi la domiciliu şi să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinaţi şi monitorizaţi.

Duminică va avea loc şedinţa naţională extraordinară de sănătate publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informaţiile şi măsurile care vor fi întreprinse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO